Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Koylarda jet ski ve sürat teknesi terörü… Facia geliyorum diyor

Koylarda jet ski ve sürat teknesi terörü… Facia geliyorum diyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bodrum’da Hız Yasağı Hiçbir Şey Değiştirmedi

Bodrum Liman Başkanlığı, iki hafta önce yayınladığı duyurularda, halka açık koylarda teknelerin, jet skilerin, botların ve deniz araçlarının hızını saatte 6 mile düşürdü. Ancak bu kararın yeterince uygulanmadığı görülüyor.

Torba, Yalıkavak, Gölköy, Türkbükü ve Adaboğazı gibi turistik koylarda, özellikle yatlardan indirilen özel jetler ve sürat botlarının hız sınırını aştığı, hatta 15 mili geçtiği bildirildi. Hatta bazı lastik botları, 10 yaşındaki çocukların kontrolüne bırakıldı.

Sahil Güvenlik ekipleri, koylarda hız yapan teknelere yönelik şikayetlerin artmasının ardından denetimlerini sıklaştırdı. Sahil güvenlik botlarını gören tekneler hızlarını düşürdü. Can yeleği takmayan, kurallara uymayan ve çocuklara jet ski kullandıran kişiler uyarıldı. Yasağı ihlal edenlere yasal işlem başlatıldı.

25 yıllık bir kaptan olan Hüseyin Yılmaz, koylarda yaşanan hız sorununa dikkat çekerek, “Son yıllarda lüks teknelerin ve yatların sayısı arttı. Bunların yanındaki jet skiler ve sürat botlarını ehliyetsiz kişilerin kullandığını görüyoruz. Bu da geçen yıl Akvaryum ve Türkbükü’nde yaşanan facilalara yol açtı. Denetimler artırılmazsa daha fazla kaza yaşanacak” dedi.

Koylarda jet ski ve sürat teknesi terörü… Facia geliyorum diyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin