Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Torpilli villalar için ormana kıydılar

Torpilli villalar için ormana kıydılar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Beykoz’daki Kuzey Ormanları’nda kaçak havuzlu lüks villaların işgal ettiği 183 bin metrekarelik orman alanı, 28 Haziran tarihli Cumhurbaşkanlığı kararıyla orman niteliği taşımaktan çıkarıldı.

İstanbul’un akciğerleri olarak nitelendirilen ormanlarda içme suyu havzaları da bulunuyor. Türkiye Ormancılar Derneği (TOD), orman vasfından çıkarılarak villa rantına açılan ormanların 26 lüks villa tarafından işgal edildiğini fotoğraflarla belgeledi.

TOD Başkanı Hüsrev Özkara, “Villaları yıkıp ormandan çıkarmaları gerekirken, ormanı ormandan çıkarıyorlar. Cumhurbaşkanı bu kararı kasıtlı olarak imzalamış olamaz” dedi.

Özkara, ormanları orman vasfından çıkaran Ek Madde 16’nın sözde vatandaşın mağduriyetini gidermek için getirildiğini, ancak uygulamada orman rantının en güçlü silahına dönüştüğünü söyledi. 2B Yasasıyla 1981’den önce işgal edilen orman alanlarının affedildiğini, 1981 sonrası işgallere izin verilmediğini belirten Özkara, “Ek Madde 16 daha tehlikeli. İşgalin sınırı tamamen belirsiz.”

Geçmişte ormanı işgal edip 2B ile affedilen lüks villa sahipleri, şimdi yapılarını ormanın içine doğru genişletiyorlar. Ardından da Ek Madde 16’dan yararlanarak işgal ettikleri ormanı Cumhurbaşkanı kararıyla orman dışına çıkarıyorlar. Cumhurbaşkanının binlerce dosya içinden haklıyı haksızı ayırt etmesi mümkün değil” dedi.

Özkara, ağaçları keserek orman alanına yüzme havuzlu kaçak villalar inşa eden birkaç rantçının keyfi uğruna, milletin ormanlarının nasıl talan edildiğinin uydu fotoğraflarıyla ispat edildiğini söyledi.

TOD Başkanı Hüsrev Özkara, geçmişte çıkarılan 2B yasasıyla yalnızca 1981 yılından önceki orman işgallerinin affedildiğini, Ek Madde 16 ile ise Anayasa ve yasalara aykırı olarak ormanların sınırsız bir şekilde talana açıldığını belirtti. Özkara, “Bu madde 2B’den çok daha tehlikeli. Talanın tadını alanları durdurmak mümkün olmayacak” dedi.

Torpilli villalar için ormana kıydılar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin