Advert
  1. Haberler
  2. Sol Şerit
  3. Muhalefetten Ne Bekliyoruz? -1-

Muhalefetten Ne Bekliyoruz? -1-

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin, özellikle CHP’nin en büyük sorunu, FETÖ’nün geliştirdiği ‘stratejik oy kullanma’ tezi ile kişi ve örgütleri siyasi ticari faaliyet öznesi haline sokmaları ve örtülü faaliyetlerini, ihanetlerini bu yolla kamufle etmeleridir. Bunun sakıncalarını sayalım.

Öncelikle, teşkilata üye olmak ve parti saflarında hizmet vermek isteyen seçkin kişiler bundan kaçınır. Zaten belediye başkanı, milletvekili aday adayı olmak istediğiniz zaman kuyruk acısı olan dostlarınız ikaz ederler. Dolayısıyla stratejik oy kullanan CHP asla seçkin, yeni ve liyakatli üye kaydı yapamaz.

İkincisi; teşkilat ticarileştirildiği için reklamı da şöyle olur. ‘Bak sandık görevlilerimiz bize sadıktır. Sandıktan sıfır oy alır istediğimiz partinin adayını kazandırırız…vb’ şeklinde reklam vermeye bakarlar. Çünkü teşkilatta şöyle bir prensip yoktur: ‘Bir ilçede bir sandıktan sıfır oy çıkmışsa il ve ilçe yönetimini görevden alırız…

Üçüncüsü; genel merkezinizde herhangi bir ideoloji hakimse başka partilere hizmet etmekle büyümez küçülürsünüz. Örneğin Cumhuriyet Halk Partisinin İYİ PARTİ ve diğer partilere yaptığı stratejik destek bugün TBMM.de temsil sorunu, ülke için rejim tehlikesi boyutuna ulaşmıştır.

ORTAK SES DÜŞÜNCE ATÖLYESİ

DEVAM EDECEK

Muhalefetten Ne Bekliyoruz? -1-
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin