Advert
  1. Haberler
  2. Uncategorized
  3. 18-19 Temmuz 2022 Ülke Gündeminden

18-19 Temmuz 2022 Ülke Gündeminden

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Getting your Trinity Audio player ready...

Bugün saat 10.00’da,IŞİD tarafından gerçekleştirilen 10 Ekim Ankara Gar Katliamı Davasının 16. celsesi Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

…..

Koç Üniversitesi İşçileri: 19 temmuz salı günü 12.30’da Koç Üniversitesi önündeyiz. Herkesi dayanışmaya, direnişi büyütmeye çağırıyoruz!

…..

Bugün saat 19.00’da, Düş yolcularından Cebrail Günebakan, Elazığ Karakoçan’daki mezarı başında anılacak.

…..

Hasta ve infazı yakılı tutuklular için ailelerin Diyarbakır ve İzmir’de başlattığı Adalet Nöbeti devam edecek.

……

Bugün saat 12.30’da, Engelli Kamu Personel sınavından yüksek puan almalarına rağmen atanamayan engelliler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde açıklama yapacak.

……

Bugün saat 12.00’de,  İHD, cezaevlerinde artan hak ihlallerine ilişkin Diyarbakır, İzmir, Ankara ve İstanbul’da basın toplantısı gerçekleştirecek.

……

4. Vardiya İşçi Dayanışması, Birleşik İşçi Hareketi, Birleşik İşçi Kurultayı, DİSK/Dev Yapı-İş Sendikası, DİSK/Sosyal-İş Sendikası İstanbul Şubesi, DİSK/Limter-İş Sendikası, İnşaat-İş Sendikası, İşçi Hareketi Koordinasyonu Suruç katliamının 7. yılında 18.00’de Halitağa’da olmaya, 33’leri anmaya ve adalet mücadelesini yükseltmeye çağırdı.

……

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezuniyet töreninin iptal edilmesine karşı tepkiler büyüyor. Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden akademisyenler, yaptıkları açıklamayla 2022 yılı diploma töreninin Devrim Stadyumu’nda gerçekleştirilmesi çağrısına destekte bulundu.

…..

İTÜ öğrencileri yapılan fahiş yemekhane zammına karşı açıklama yaparak eylem çağrısında bulundu.

…..

20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali, 21-22-23-24 Temmuz tarihleri arasında Dersim ve bağlı ilçelerinde yapılacak etkinliklerle sürecek.

……

SOL Parti, 24 Temmuz Pazar günü, Ordu Fatsa’daki Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Fındık Mitingi’ gerçekleştirecek.

….

Deniz Poyraz’ın katledilme davasında mahkeme heyeti avukatların katliamı aydınlatmaya yönelik taleplerini reddetti. Duruşma, 12 Ekim 2022’ye erteledi.

…..

Pressan’da TOMİS üyesi işçilerin patron, MESS, Türk Metal Çetesi ve Çalışma Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen saldırılara karşı mücadelesi 57. gününde devam ediyor.

…..

KHK ile görevlerinden alınan kamu emekçilerinin Bakırköy’deki direnişleri 279. haftasında da devam etti. Yapılan açıklamada hak ihlallerine dikkat çekilerek, KHK’lerin iptal edilmesi istendi.

…..

Açığa alınan ODTÜ araştırma görevlisi Sibel Bekiroğlu’nun “örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması görüldü. Mahkeme, aralık ayına ertelendi.

……..

20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nde sahne alacak Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi’nin konserleri valilik tarafında yasaklandı.

……

Kamuya ait madenler birer birer satılıyor. Manisa Soma’da da Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) bağlı Soma Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) bünyesinde linyit kömür üretimi yapılan Eynez açık ocak bölgesindeki özelleştirmeye karşı işçiler üretimi durdurdu. ELİ bünyesindeki 25 milyon ton kömür rezervine sahip olan Eynez açık ocağın bir bölümünün Yeni Anadolu şirketine devredilmesine karşı nöbet usulü eylem başlatıldı. Madenciler, Soma Cenkyeri maden yolu güvenlik kantarları bölgesinde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi.

….

Koç Üniversitesi’nde sosyal hakları ve sürgün edilen arkadaşları için direniş başlatan taşeron temizlik işçileri, jandarma saldırısıyla gözaltına alındı. Destek için gelen çok sayıda üniversite öğrencisi de gözaltına alınırken işçiler hakları için direnmeye devam edeceklerini söyledi.

…..

25 Mart 2022 günü tutuklanan Devrimci Parti Pm üyeleri Ömer Şengel ve Hüseyin Yeşilova’nın bugün görülen duruşmasında mahkeme heyeti tutukluluk haline devam kararı vererek mahkemeyi 30 Eylül 2022 tarihine erteledi.

…..

Gençlik örgütlerinin Suruç katliamının 7. yılı yaklaşırken kent kent 33’ler için yürüttüğü adalet mücadelesi ve 20 Temmuz eylemlerine katılım çağrıları sürüyor. İzmir’de bir araya gelen gençlik örgütleri Karşıya çarşıda adalet zinciri oluşturdu.

…..

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu, Eğitim Sen 5 No’lu şube önünde bir araya gelerek bordrolarını yaktı. Ekonomik kriz sürecinde kamu emekçilerinin ücretlerinin eridiğini belirten KESK üyeleri, “Artık yeter! İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret istiyoruz” pankartı açtı.

…..

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 haftalık aranın ardından gerçekleşen kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı. Erdoğan, öğrencilerin KYK kredisi borçları için “Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon veya faiz farkı olmaksızın, sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık” dedi.

….

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Dr. Ekrem Karakaya’nın öldürülmesi üzerine 7-8 Temmuz 2022 G(ö)REV eylemlerine katılan hekimleri hedef alan Konya’daki Kayalar Camisi imamı hakkında suç duyurusunda bulundu.

…..

İzmir’in Kanal İstanbul’u olarak nitelendirilen Çeşme Projesi’ne karşı açılan davada Danıştay, bilirkişi raporunu hiçe sayarak yürütmeyi durdurma talebinin reddine karar verdi.

….

Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum olarak atanan rektör Naci İnci’nin, akademisyen Can Candan’ın derslerine son verilmesine ilişkin karar iptal edildi. Yargı, Candan’a tazminat ödenmesine hükmetti.

……

Hakkari Valiliği, kentte gösteri yürüyüşleri ve basın açıklamaları gibi tüm eylem ve etkinlikleri 15 gün süreyle yasakladı. Yasağa Kovid-19 salgını ve milli güvenlik gibi gerekçeler sunuldu.

……

Türkiye’de son bir ayda 167 bin kişi daha kredi kartı borçlarından dolayı yasal takibe alındı. Son bir yılda ise takibe alınan kişilerin sayısı %82 arttı.

…..

İktidar, 2005 yılında İBB’ye devrettiği bazı iskeleleri geri almaya çalışıyor. Denizcilik İşletmeleri’nin, Beşiktaş’taki Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi ile tarihi Haydarpaşa İskelesi’ni İBB’den almak için yazışma yaptığı açığa çıktı.

DOSTLUK VE KÜLTÜR DERNEĞİ

(DKDER)

18-19 Temmuz 2022 Ülke Gündeminden
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin