Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sol Medya gücünü okuyucusundan alarak, her geçen gün zirveye yükseliyor

Sol Medya gücünü okuyucusundan alarak, her geçen gün zirveye yükseliyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sol Medya, demokratik değerlere bağlı, bağımsız bir yapı olarak kurumsallaşarak “Sol ve Sosyal Demokratların sesi olarak okuyucusunun gönlünde yer alarak, her geçen gün okur sayısını büyütüyor.

Haberler, haber üretimiyle içli dışlı olanlara olmayanlardan daha çok şey ifade eden teknik ayrıntılarla dolu olsa bile, geniş bir kitleye ulaşabilmek için objektif yayıncılık ilkeleri doğrusunda yoluna devam ediyor.

Hedefini her geçen gün büyütmek isteyen Sol medya, mümkün mertebe objektif yayıncılık için araştırmada, analizde iddialı, iktidar koltuğunda oturanlara meydan okumada iddialı. (…) mevcut koşullar altında, her zamankinden daha fazla iyi yazılmış, ilgi çekici ve iddialı bir gazeteciliğe yönelim yapmaktadır.

Geldiğimiz noktada gazeteciliğin en azından 1960’lı yıllardan itibaren çağdaş değerlerle bütünleşen, demokrasi fikriyatı ile yoğrulmuş kurallarının güncel öneminden, Türkiye’de her türden tahakküme karşı daha iyi bir yaşamı savunan alternatif basın girişimlerinin bazı temel sorunlarına rağmen sorumluluğumuzun bilincinde okuyucularımızın sesi olmaya devam edeceğiz.

Habercilik, yeterince nitelikli emek gücü ve para akıtılmadığında ya da haberciler emeklerinin karşılığını alamadığında ürün kalitesinin orantılı olarak düştüğü bir gerçek. Türkiye gibi emek piyasasının son derece örgütsüz, haber piyasasının yine son derece siyasallaştığı bir ülkede “emekten yana” haber kuruluşlarında da durum çok farklı değil. Çoğu muhalif haber mecrası, muhabire yatırım yapmaktansa, bir kısmına telif dahi ödenmeyen şöhretli kalemlere bel bağlıyor.

Bugün gazeteci tarafsız olmak değil ama objektif olmak zorunda, örneğin küresel ısınma konusundaki inkârcı görüşleri meşru açıklamalar olarak sunmamalı. Objektifliği sağlamak, çok iyi düzenlenmiş veri tabanları, geniş bir profesyonel haberci ağı, çeşitliliğin gözetildiği bir haber kaynağı portföyü ve ciddi finans kaynağı gerektiriyor. Sol Medya bu konuda sırtını asla iktidara dayamayarak, gücünü okuyucusundan almaktadır. Daha çok okuyucu demek daha özgür e bağımsız habercilik demektir.

İŞTE BU GERÇEKLERDEN HAREKETLE, OKUYUCULARIMIZIN SOL MEDYA İLE OKUYUCU DAYANAŞMASINI, HER OKUYUCUMUZUN YENİ ARKADAŞLARINI “OKUR DAYANIŞMA AĞINA” KATMALARINI BEKLİYORUZ.

Buradan sesleniyoruz, Sol Medya olarak varlık nedenimiz demokrasi, basın özgürlüğü ve çoğulculuktan yana taraf olmaktır. Okur desteğinizi bizden esirgemeyin, her zaman, her şartta sizin özgür sesiniz olalım.

Sol Medya gücünü okuyucusundan alarak, her geçen gün zirveye yükseliyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin