Advert
Orhan UZEL
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Siyaset
  4. Parla Çankaya

Parla Çankaya

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Parla kelimesi fiziksel veya metaforik olarak “ışık saçmak, göze çarpmak ve dikkat çekmek” anlamlarını içerir. Belediye reisinin ve belediye meclis üyelerinin nasıl belirlendiği, feodal yapının ve kayırmacılığın tavan yaptığı bir yerde parlayan nedir? CHP’den seçilen 40 belediye meclisi üyesinin neredeyse tamamı bir inancın temsilcisi olup çoğunluğu TSE ve benzer kent kökenlidir !! Nasıl parlayacaksınız ??

Seçim sürecinde ve şimdi de afişlerde kullanılan bu “Parla Çankaya” sloganı iticidir, sevimsizdir, hatta ayıptır.. Çankaya’nın bundan önce sönük olduğu anlamını çağrıştırır..

5393 sayılı yasada kurulması zorunlu iki komisyondan biri İmar diğeri Bütçe komisyonudur. Komisyonlarda çalışacak meslek adamları; Harita Mühendisi, Şehir Plancısı, İnşaat Mühendisi, Mimar, İktisatçı, Maliyeci olması gerekirken bu mesleklerden birden fazla üye var mı ?? Yok !! Meclis üyelerinin çoğunluğunun mesleği var mı ?? Yok !!

Bunun yerine şoven bir uygulama olarak adlandırılan, belediye reisinin mesleğinden olan, Önder Sav’dan kalıtsal olarak geçen 5 Avukat var mı ?? Var !!

2023 nüfus verilerine göre 937.546 kişi Çankaya da yaşamaktadır. Türkiye’nin 3.üncü büyük ilçesidir.. 1984 itibariyle 9.uncu belediye başkanı seçimi yapılmıştır.1984 de belediye başkanı ANAP’tan seçilmiştir..

Diğer yıllarda SHP ve CHP’den daha önce seçilmiş ve şimdi de dahil olmak üzere; 4 dönem seçilen reis baba/oğul Tuncelili, bir reis Sivas, bir reis de Malatya kökenlidir ! Ankaralı / Çankayalı bir aday bulunamamıştır ! Çankaya ilçe örgütünde çoğunluk olan feodal yapı, demografik olarak ilçe genelinde azınlıktadır !

Çankaya’ya dayatılan aday Özgür Özel’in avukatı, Veli Ağbaba ve Murat Emir ve eski adalet bakanı Seyfi Oktay’ın hemşerisidir ! Siyasette buna nepotizm ve oportünizm denir !

Çankaya da yaşayan yurttaşlar nasıl ve ne olursa olsun, CHP’nin adayını seçiyor !

1. Ankara’nın / Çankaya’nın imarlı bölgelerinde yaşayanlar örgütsüzdür ! Eski gecekondu bölgelerinde yaşayanlar; köy derneklerinde, kültür federasyonlarında, vakıflarda ve halkevlerinde örgütlüdür !

2. Çankaya’nın imarlı bölgelerinde (Kavaklıdere, Kızılay, Atakule, Ayrancı, Bahçeli, Emek, Cebeci, Esat, Anıttepe, Maltepe, Çay Yolu, Koru, İncek vb.) yaşayan Atatürk ve Cumhuriyet duyarlıkları yüksek olan seçmenler; her zaman CHP’ye oy vermektedir ! CHP yönetiminde kim olursa olsun, bunu her yerel seçimde istismar etmektedir ! Örneği aşağıdadır..

Hüseyin can Güner’e müvekkili Özgür Özel ve hemşerileri Veli Ağababa ile Murat Emir; garanti yer “aday sensin” dediklerinde:

1. Ben aday adayı dahi olamadım ! 25 kişi aday adayı olmuştur ! Birçoğu tecrübeli ve tanınan kişidir ! Adaylık teklifi bir talih kuşu olmakla birlikte kabul edemem ! Kabul edersem, bu fırsatçılık, oportünizm ve aday adaylarına karşı nezaketsizlik olur !! Dedi mi ?? Demedi !!

2. Beni aday göstermek istiyorsanız daha küçük bir ilçeden belediye başkan adayı veya büyükşehir belediye meclisi üyesi de olacağım bir sıradan, belediye meclisi üyesi adayı göstermeniz gerekir !! Dedi mi ?? Demedi !!

3. Çankaya Türkiye’nin 3. büyük yeri, 51 ilden ve 9 büyükşehirden büyüktür ! Benim böyle bir yerin belediye bütçesini ve imar uygulamalarını yönetmek için ne bir bilgi birikimim, ne tecrübem, ne bir hayalim hiç olmadı ! Dedi mi ?? Demedi !!

25 aday adayından biri olan (önceki Ankara İl Başkanı, milletvekili PM Üyesi) arkadaşım Necati Yılmaz ön seçim yapılsın diye müracaat etti! Yapıldı mı ?? Yapılmadı !!

CHP yönetimi; Çankaya da ödentisini yatıran, dosyasını hazırlayan, belediye başkan aday adayı olan, hepsi kariyer sahibi bir çoğu tanınmış 25 kişiden birini aday gösterdi mi ?? Göstermedi !!

İşte bu bir istismardır ve oligarşi istediğini yapmıştır…

Parla Çankaya
Yorum Yap
Advert

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin