Advert
Orhan UZEL
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Yazarlar
  4. Demokratik Tüzük Yapılmasını Oligarşi Engellemiştir!

Demokratik Tüzük Yapılmasını Oligarşi Engellemiştir!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Ankara İl Başkanlığımızın tüzük kurultayı için elektronik ortamda hazırlamış olduğu ankete katılmıştım. Danışma kurulunda 5000 kişinin ankete katıldığı ifade edilmiştir. Öte yandan parti hukuku konusunda çalışan biri olarak sol medya da makale yazmış ve 1976 tüzüğümüzden daha ileri bir tasarım yapmıştım. Özet olarak tüzükte 6 madde de; kurultay yönetmeliğinde 2 madde de değişiklik hazırlamıştım. Yayımlanan makalemi parti yönetimine göndermiştim.

19.madde de genel başkanın bütün üyelerle seçilmesini; 52. madde de milletvekili ve 55.madde de yerel seçim adaylarının; illerin nüfus verileri esas alınarak saptanmasını önermiştim: “40 il beş yüz binden az olduğu için bütün üyelerle hakim nezaretinde ön seçim; 22 il beş yüz bin ila bir milyon arasında olduğu için hakim nezaretinde delegelerle genişletilmiş aday yoklaması; 19 il bir milyondan fazla olduğu için hakim nezaretinde delegelerle basit aday yoklaması” ile saptanmasının demokratik katılımcı yöntem olduğunu yazmıştım.. Kurultay da 25.madde de yapılan değişikliklerde maalesef hiçbir demokratik ilerleme sağlanmamıştır..

22 Ağustos da KRT TV’de Başkanımız Murat Karayalçın Baykal döneminden başladığını kastederek parti de on yıllardır oligarşi yönetimi olduğunu söylemişti! Bende 24 Ağustos da “aynı görüşteyim, oligarşi yetkilerini devretmez! Niçin devretsin? Birçok milletvekili; Önder Sav gibi ondan öğrenerek örgüt içinde kendi kadrosunu kurmuş, mevcut parti yönetiminde kim olursa olsun arasını bozmamış, üyelerle veya delegelerle mi uğraşsın” diye yazmıştım… Kurultay görüşlerimi kanıtlamıştır…

Aşağıda da görüleceği gibi milletvekilleri kazanımlarını bırakmak istemiyorlar! Verasette miras paylaşımında bile kardeşler arasında kavga çıkar! AKP’de 3 dönem kuralı işliyor! CHP’de işlemiyor! Sadece Murat Bakan 3 dönem kuralı için bir daha aday olmayacağını açıkladı. Kendisini kutluyorum! Aşağıda 3, 4, 5, 6, 7, 8 dönem milletvekili olanlar tekrar aday olabiliyor !!!

CHP’den % 90’ı merkezden atamayla milletvekili olanlar, yani oligarşi listeye yazıyor, millet sandıkta partiye oy kullanıyor!

22. 23. 24. 25. 26. 27. dönem: Haluk Koç, Yaşar Tüzün, Engin Altay, Akif Hamzaçebi, Kemal Kılıçdaroğlu. 28.dönem tekrar merkezden atananlar: Yaşar Tüzün ve Engin Altay

20. 21. 24. 25. 26. 27. 28. dönem: Erdoğan Toprak DSP, CHP

23. 24. 25. 26. 27. 28. dönem: Faik Öztrak

23. 25. 26. 27. 28. dönem: Tekin Bingöl, İlhan kesici (İlhan Kesici ANAP, CHP)

19. 20. 21. 22. 27. dönem: Abdüllatif Şener RP, FP, AKP, CHP

21. 25. 26. 27. dönem: Mehmet Bekaroğlu FP, CHP

24. 25. 26. 27. dönem: Bülent Kuşoğlu, levent Gök, Uğur Bayraktutan, Bülent Tezcan, Tufan Köse, Aykut Erdoğdu, Gürsel Tekin, Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Haydar Akar, Veli Ağbaba, Özgür Özel, Engin Özkoç, Candan Yüceer.

28.dönem tekrar merkezden atananlar: Uğur Bayraktutan, Bülent Tezcan, Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba, Özgür Özel.. Candan Yüceer Tekirdağ büyükşehir belediye reisi merkez ataması..

25. 26. 27. dönem: Burcu Köksal, Mustafa Tuncer, A. Haydar hakverdi, Murat Emir, Nihat Yeşil, Osman Budak, Hüseyin Yıldız, Ahmet Akın, Mehmet Göker, Erkan Aydın, Lale karabıyık, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, Muharrem Erkek, Gülüzar Biçer Karaca, Okan Gaytancıoğlu, Gürsel Erol, Utku Çakırözer, Serkan Topal, Ali Şeker, Gamze Akkuş İlgezdi, Enis Berberoğlu, Oğuz Kaan Salıcı, Onursal Adıgüzel, Zeynel Emre, Tuncay Özkan, K. Oktay Sındır, Özcan Purcu, S. Sayek Böke, Tacettin Bayır, Çetin Arık, Turabi Kaya, Vecdi Gündoğdu, Tahsin Tarhan, Seyit Torun, Kemal Zeybek, Barış Karadeniz, Özkan Yalım, Ünal Demirtaş.

Ahmet Akın Balıkesir büyükşehir belediye başkanı, Erkan Aydın Bursa Osmangazi belediye başkanı, Muharrem Erkek Çanakkale belediye başkanı, Onursal Adıgüzel Ataşehir belediye başkanı, Özkan Yalım Uşak belediye başkanı.. Milletvekili listesine yazamadık, merkez atamasıyla belediye reisi yapalım hesabı..

28.dönem tekrar merkezden atananlar: Burcu Köksal, Murat Emir, Hüseyin Yıldız, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, Gülizar Biçer Karaca, Gürsel Erol, Utku Çakırözer, Gamze Akkuş İlgezdi, Enis Berberoğlu, Oğuz Kaan Salıcı, Zeynel Emre, Tuncay Özkan, Vecdi Gündoğdu, Seyit Torun, Barış Karadeniz.. Burcu Köksal Afyonkarahisar belediye reisi merkez ataması..

Demokratik Tüzük Yapılmasını Oligarşi Engellemiştir!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin