Advert
Orhan UZEL
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Yazarlar
  4. CHP hızla çöküşe gidiyor!

CHP hızla çöküşe gidiyor!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

CHP’de işletilen kongre süreci SPK ve parti tüzüğüne aykırıdır. Son olağan kongre 25 Temmuz 2020 tarihinde yapılmıştır. Süre 3 yıldır. 25 Temmuz 2023 tarihi itibariyle yasa ve tüzük gereği genel başkan ve parti meclisi koltukları boştur! 45 gün içinde kendilerini seçen kurultay delegeleri ile olağanüstü kongre yapılması yasal bir zorunluluktur.

Genel Başkan ve Parti Meclisi Üyeleri, kendilerini seçen kurultay delegelerinden çekinmekte midir? Genel Başkan ve Parti Meclisi Üyeleri partilileri yormaktadır. Ne gemisi? Ne limanı? Genel Başkan ve MYK partiyi çıkmaza sürüklemektedir! İstifa etmek bu kadar zor mudur?

Yukarıdan alınan talimatla ilçe başkanları büyükşehirlerde kurultay delege çoğunluğunu elde etmek için çalışmaktadır. Ankara da görüldüğü gibi metropol ilçe başkanları, antidemokratik usulle pervasızca davranarak delegeleri belirlemiştir! Delegelerde kendilerini seçmiştir! Bu kez seçilen ilçe başkanı “tek adam” olarak il delegelerini belirlemiştir! Bazı ilçe başkanları ve belirlenen delegeler bunun demokratik olduğunu sanmaktadır! Bu teknik ise kesinlikle temsili demokrasiye bile aykırıdır!

Çünkü “çoğunluk sistemi” uygulanmaktadır! Birden fazla kişini seçildiği yerde “nispi sistem” uygulanması gerekir! O zaman, milletvekili, belediye meclisi, il genel meclisi seçimlerin de de çoğunluk sistemini uygulayalım! Çoğunluk sistemi uygulandığı takdirde; CHP son milletvekili seçimlerinde sadece Mersin, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale, Trakya , Eskişehir olmak üzere 10 ilde milletvekili çıkarabiliyor!

Bunu MYK ve PM Üyeleri bilmiyor mu? Bal gibi biliyor! İlçe ve il yönetim kurulu seçimlerinde, ilçe ve il delege seçimlerinde “nispi temsil” işlerine gelmiyor! Koltuklarda oturamayacaklarını biliyor! Kılıçdaroğlu’nu kurtarmaya çabalayan, şu ana kadar seçilen ilçe başkanları ise çoğunluk sistemini kullanarak (hemşericilik, mezhepçilik, bölgecilik) feodal ilişkileri esas alıyor!

Zevahiri kurtarmak için kendilerinden olmayanları da ilçe ve il delegesi yazıp ağızlarına bir parmak bal çalıyor! Her zaman öyle yapmışlardır! Her zaman çoğunluk kendilerindedir!..

CHP hızla çöküşe gidiyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin