Advert
Nafiz ŞAHİN
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Yeni Türkiye’de İktidar Olmak ve CHP (3)

Yeni Türkiye’de İktidar Olmak ve CHP (3)

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muhalefet neden gölge kabine kurmaz diye merak ederdim.

Nihayet CHP kurdu.

Gölge kabine hem denetim, hem de iktidara hazırlıktır.

İktidarın attığı her adımı takip eder; iktidar olduğunda birlikte çalışabileceği bürokratları değerlendirir.

Gölgesi olduğu bakanlıkta uçan kuştan haberi olur.

Gölge kabinede hukuksuzlukları, yolsuzlukları, usulsüzlükleri sıkı sıkı takip eder.

Kimine suç duyurusunda bulunur, kimini kamuoyuyla paylaşır, kimini kara kaplı deftere kaydedilip iktidar değişimine bırakır.

İktidar değiştiğinde o hukuksuzlukların, yolsuzlukların hesabı sorulur.

Tek adam düzenlerinde kamu görevlilerinin devletin değil iktidarın kadroları olmasının gereğidir.

Devr-i sabık yaratmak; mevcut düzenin doğal sonucudur.

Tek adam düzenlerinde yürütmeyi denetleyebilecek mekanizmalar devre dışıdır.

Ancak, yaptıklarının hesabının sorulacak olması, iktidar kadrolarının öz denetimini sağlayabilecek bir mekanizmadır.

Devr-i sabık kin değildir, intikam değildir. Bu düzenin denetim mekanizmasıdır.

AKP iktidarı değiştiğinde 20 küsur yılın hesabı sorulacaktır, sorulmalıdır.

Yolsuzlukların, rüşvetlerin, kutu kutu dolarların, para sayma makinelerinin; yok bahasına satılan kamu mallarının, peşkeş çekilen doğanın; maliyetinin kat kat fazlasına mal olan köprülerin, yolların, havaalanlarının dosyaları açılmalıdır.

Gölge kabine şimdiden adisyonu çıkartmalı, iktidar kalkıp giderken hesabı masayı getirmelidir.

Yoksa yiyen yediğiyle, yapan yaptığıyla kalır.

Ankara’yı parsel parsel satan, dinozor görüntülü avantaları Tv kanalına dönüştüren adam gibi; hesabı ödemeden arka kapıdan kaçarlar.

Gölge kabinenin mevcut kabineye destek olmak görevi, sorumluluğu yoktur!

Popülizmin zirvesi, muhalefetin İktidara destek olmasını beklemektir.

İktidar iktidarlığını, muhalefet muhalifliğini yapacak!

Dilerim gölge kabine, bu popülizm tuzağına düşmez; gerçek bir gölge olur.

Geçen gün, Kültür Bakanlığı’nda aynı dönemde görev yaptığımız müsteşar yardımcısı arkadaşımla konuşurken gölge kabine konu oldu.

Bakanlığı en iyi bilenlerden olduğu için ‘’Arayan, soran oldu mu?’’ diye sordum.

Kimse aramamış…

Ne ona, ne de Bakanlığı iyi bilen kimseye fikir soran olmamış…

Gölge kabineysen iktidar mağdurlarıyla, eski bakanlarla, bakanlığı iyi bilenlerle ilişki kuracaksın!

Bunu yapmıyorsan bu neyin gölgesi?

Belediyelerde kadrolaşarak, iktidara geldiğinde birlikte çalışacağı kadroları belediye yönetimlerinde yetiştirme çabası göstermeyi henüz beceremeyen CHP; gölge olmayı becerebilecek mi?

Göreceğiz.

Yeni Türkiye’de İktidar Olmak ve CHP (3)
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin