Advert
Cezmi DOĞANER
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Yazarlar
  4. Halkımıza Çağrı

Halkımıza Çağrı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP sine SAHİP ÇIKIYORUZ

CHP üst yönetimi aday belirleme sürecinde parti içi demokrasi uygulanmamış, üyelerin katılımı ile önseçim beklentileri yapılmamış ve aday yapılmayanlardan bazıları partiden istifa ettiler.

İstifaları doğru ve haklı bulmuyoruz. İstifa edenlerin açıklamalarını okuduğumuzda ilkesiz, inançsız, kimliksiz, kişiliksiz ve çok çıkarcı olduklarını anlıyoruz.

Yaşamı boyunca CHP ye hizmet etmiş ve hiçbir yere seçilmemiş bir çok partili ilkeleri ve inançları doğrultusunda çalışmalarına devam etmektedirler.

31 Mart yerel seçimi, 22 yıldır Türkiye yi yöneten çağdışı, gerici iktidarın hukuk ve demokrasiyi yok sayan uygulamalarına, halkı açlığa ve yoksulluğa mahkum eden, rant uğruna çevreyi ve doğayı tahrip eden anlayışına, ülkenin yönetimini  tarikatlara bırakan tutum ve davranışlarına karşı, Laik demokrasi, hukuk devleti  ve çağdaş  uygarlık isteyenlerin, Türkiye seçimdir.

Tarihsel sorumluluk
Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran CHP’nin, kurduğu Cumhuriyet’e karşı sorumluluğu var. Bugün bu sorumluluğu, her zamankinden daha çok öne çıkmış ve önem kazanmıştır. Aksi halde, Cumhuriyetin laik demokratik hukuk devleti yapısı yok olmaktadır. Erdoğan, Cumhuriyetin yapılanma ve işleyişini değiştiriyor. Devleti, din kurallarına göre yeniden inşa ediyor. Bu bağlamda 31 Mart da yapılacak yerel seçim, Türkiye’nin geleceği için yaşamsal önemdedir.

Gerçekten de demokrasinin yaşam biçimine dönüşmesinde yerel yönetimlerin rolü son derece önemlidir. Çünkü demokrasi kültürünün ve geleneklerinin yerleşmesi en küçük yerleşim biriminden başlayarak her aşamada katılımın sağlanmasıyla olanaklıdır. Bu anlamda sosyal demokratlar, yerel yönetimleri ‘demokrasi okulu’ ya da ‘demokrasinin beşiği’ olarak görmektedirler.

Yerel Yönetimlerin başlangıcı
Avrupa’da yerel yönetimlerin- belediyelerin-kuruluşları 1860’lı yıllarda başlar. İkinci Dünya Savaşı’nda Hitler faşizminin yerle bir ettiği Avrupa ülkelerinde Sosyal Demokrat partiler önce yerel yönetimlerde sonra, sonra Ulusal Parlemento seçimlerinde seçimleri kazanarak iktidar oldular. Avrupa’yı yeniden kurdular ve inşa ettiler. Avrupa huzur, güven ve mutluluk içinde yaşayan insanların barış adası sosyal demokrat iktidarlar tarafından kuruldu. Demokrasi ve sosyal hukuk devletini kurdular. Halkı yokluk, yoksulluktan kurtardılar, iş sahibi yaptılar. Sanayileşmeyi ve ekonomik kalkınmayı gerçekleştirdiler. Bu durum başta CHP ve laik demokrasiye inananlar için büyük bir fırsat yaratıyor. Dünya’da ve Türkiye’de onurlu ve güvenceli bir yaşam için demokrasi güçleri başarılı olmalı, 31 Mart Yerel seçiminde CHP ‘yi destekliyoruz ve CHP’li adayların seçimi kazanmaları için çalışacağız.

Saygılarımla,

 

CEZMİ DOĞANER
Avrupa Sosyal Demokrat Hareketi Başkanı

 

Halkımıza Çağrı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin