Advert
Cezmi DOĞANER

Adam Olmak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

“Medeniyettin emir ve talep ettiğini yapmak, insan olmak için şarttır.”

ATATÜRK, “muasır medeniyet” ve “asri” sözlerini sık sık kullanırmış, Kurtuluş Savaşı’nı takip eden günlerde zaman buldukça parti grubu toplantılarına başkanlık edermiş. Bu toplantıların birinde başkanlık kürsüsünde oturumu yöneten Atatürk’e Naim Hazım isminde bir mebus müzakere konusu metinde geçen “asri” kelimesinin ne olduğunu sormuş. Atatürk kürsüden aşağıya eğilerek şöyle cevap vermiş:

“Asri demek, adam olmak, adam olmak demektir.”

Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen hala bu yanıtı almaya ihtiyacı olanlar çok.

Yine Atatürk, “Efendiler ve ey millet, biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru tarikat medeniyet tarikatıdır. Medeniyetin emir ve talep ettiğini yapmak insan olmak için şarttır” demiştir.

Adam olmaya niyetli olmayan gericiler ve yobazlar bazı siyasi partileri, siyasal iktidarları da yanlarına alarak, Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlığa ve bizi bu uygarlık düzeyine çıkaracak Atatürk devrimlerine karşı çıkmaktadır. Çağdaşlığı bir türlü içlerine sindiremeyen bu kişiler Atatürk devrimleri ile çağdaş uygarlığa yönelen devletin yönünü geriye çevirmektir.

Bu kişiler, yandaşları, örgütler siyasal kuruluşlar Türk ulusunun din duygularını sömürerek amaçlarına ulaşmak istiyorlar.

Cumhuriyet ve Atatürkçülük düşmanı bir kuşak yetiştirmek için çok sistemli ve bilinçli bir eğitim ve beyin yıkama yöntemi uygulanmaktadır.

Demokrasiyi  kullanarak Cumhuriyetin temel ilkeleriyle çatışma içinde olanlar, şeriat özlemiyle Osmanlıcılık savunucuları, “Demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti” ilkelerine dayanarak, bugünlerin yolunu açan “Atatürkçülüğe saldırıyorlar. Cumhuriyet’i yıkmak için savaş açmış durumdalar.

Bugün, cumhuriyetin temel felsefesine karşı çıkanların amacı bellidir. Sistemi yıkarak kurmak istedikleri düzen, şeriat düzenidir.

Cumhuriyet’i yıkmaya ve çağdışı geri bir düzen istemine yönelik çabaları hoş görmek, görmemezlik ve duymamazlık Türkiye’ye ihanettir.

Atatürk: “Dünya akıl durduracak bir hızla ilerlerken biz onun dışında kalamayız. Dünyada bilim ve teknik her şeyin önderi ve başlangıcıdır. Başarıyı bilim ve tekniğin dışında aramak bilgisizliktir. Kendi kendini aldatmaktır.”

Cumhuriyet çağdaş uygarlık, tam bağımsızlık, ulusal egemenlik ve laik Demokrasi ilkelerine bağlılıktır.

Atatürkçülük, gericiliğe, bağnazlığa, yobazlığa, dogmacılığa ve boş inançlara doğa dışı düşüncelere kesinlikle karşıdır.

Atatürkçülük akılcıdır, özgür ve bağımsız düşüncedir. Düşünce özgürlüğünü ve bilimin yol göstericiliğini benimsemiştir.

Baskıcı, totaliter yönetimlere karşıdır. Laik Demokrasi, hukuk devleti, insanın doğuştan gelen hak ve özgürlükleri olduğuna ve bunlara saygı gösterilmesine inanır.

Halkın güncel görevi, kurulmak istenen teokratik faşist düzene karşı; Demokrasi için mücadelenin en etkili en güçlü olabilecek şekilde örgütlenmesi, güçlerin birleştirilmesi, demokratik bir cephenin kurulabilmesidir.

Teokratik faşizmi önlemenin tek yolu, halkın demokrasi için örgütlenmesidir.

 

Adam Olmak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin