Advert
Burhanettin YILMAZ
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Yazarlar
  4. Yoldaş mı, Yol Arkadaşı mı?

Yoldaş mı, Yol Arkadaşı mı?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün CHP İstanbul’da 39 ilçe Belediye Başkan adaylarını tanıtıyor…  Coşkulu bir kalabalığa İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşmasında “biz yol arkadaşıyız”  bu söylemden hareketle Yolda mı, Yol arkadaşı mı? Başlıklı bu yazıyı kaleme aldım.

YOL-YOLCU-YOLDAŞ:

Hepimizin hayatında yürüyecek bir yolu, başkalarına yoldaşlık ettiği tali yollar vardır. İnsan hayat yolunda ilerlerken, yol arkadaşlarının (Yoldaş) seçimi değerlidir elbette. Yoldaşlık duygusu asla makam ve mevki uğruna, koltuk uğruna yol arkadaşını satmaz. Çıktığı yolda, yolun sonuna kadar birlikte yürür. Bununla birlikte akıldan hiç çıkarılmaması gereken şey, bu yolun ve yolculuğun size ait olduğu ve esas yolcusunun ise siz olduğudur.

Yol arkadaşları ise zaman içinde kendi yollarına dönerler.  İnsanın yol arkadaşlığı yaptığı tali yolların da bir gün kendi ana yolu ile buluşması çok uzaklaşmaması da önemlidir. Aksi takdirde kendi yolunuzu tekrar bulamayabilirsiniz.   Bu sebeple kime ne için yoldaşlık edeceğinizi de düşünüp iyi karar vermemiz bizi yolumuzda tutmak için kıymetlidir.

İmamoğlu’nun “biz yol arkadaşıyız”   söylemi açık konuşmak gerekirse bana güven vermedi. Makam, mevki ve koltuk uğruma, her an yolunu değiştireceği, tali yola sapacağının açı itirafını yaptı.  CHP 38.Kurultay sonuçları da bunun kanıtı olarak ortada duruyor.

***

Yoldaşlık tereddütsüz arkanı, yani sırtını yaslayabileceğin, arkanı kollayan, dost demektir.

Arkadaşımıza, birlikte yol yürüdüklerimize biz “Yoldaş” deriz.

Yoldaş; Azeri, Karapapak terekeme şivesinde, arkadaş anlamına gelse de Yoldaşlık daha anlamlı, daha bir derinlik içerir.

Yoldaş deyince akan sular durur… Yoldaşlığa paha biçilmez. Yoldaşlık kardeşten daha ileri bir duygudur. Yoldaş yoldaşı ufak tefek mevki makam uğruna asla satmaz. Satıyorsa o yoldaş olmaktan çıkmış demektir.

Yoldaş yoldaşsın yolunu asla kesmez. Hele hele ayrımcı ötekileştirici, gerici zihniyetlerle bir olup yoldaşın önünü kesmez. Tam tersine yoldaşın yolu aşmasına katkı sunar. Yol açar.  Yoldaş ayni yolu ölümüne birlikte yürüyendir. Adı üstünde Yoldaş. Yani ayni yolda kaderini birleştiren yol arkadaşı demektir.  Yoldaşlık kişisel menfaatleri değil toplumsal fayda uğruna fedakârlıktır. Kendisini yoluna yani davasına adanmışlıktır.

Yoldaşlık pazara kadar değil, mezara kadar…

Demokrasi Hareketi olarak Yoldaşlık arayışımız sonsuza dek devam edecek.

Bin selam olsun gerçek yoldaşlara.

Not: Bu yazıda Kızbes Seyhan Aydın yoldaşımızın yazılarından da yararlanılmıştır.

 

Yoldaş mı, Yol Arkadaşı mı?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin