Advert
Burhanettin YILMAZ
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Yazarlar
  4. CHP’de Ahlak mı kazanacak, demokrasi mi?

CHP’de Ahlak mı kazanacak, demokrasi mi?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP 38. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Seçilen Özgür Özel: “El Ele, Omuz Omuza Yerel Seçim Zaferi İçin Yola Çıkıyoruz” dedi ve 31 Mart 2023 Yerel seçimleri sonunda ülke genelinde belediyelerin % 60’ını alarak birinci parti oldu.

Genel Başkan Özel, kazandığı genel başkanlık konuşmasında da bana oy versin, vermesin, herkesin genel başkanı olacağım, hiçbir zaman örgüt seçimlerinde ayrımcılık yapmayacağım, taraf olmayacağım diyerek “ahlaklı” bir duruş sergiledi.

Bu anda CHP örgütleri içinde bir hareketlenme var. Geleceği şekillendirmek için kadın kolu ve gençlik kolu seçimleri var. Bu konuda seçilmiş belediye başkanları, ilçe başkan ve yöneticileri genel başkan Özel’in ahlaklı duruşundan nasibini almamış, tüm ilçelerde kadın ve gençlik kolu seçimlerinde taraf olarak eşitlik ilkesini ihlal ettikleri gibi, parti içi demokrasiyi yok sayıyorlar.  Hala adamcıldık, hemşericilik ve mezhepçilik gırla gidiyor.

CHP İstanbul ilçelerinde yaşanan antidemokratik uygulamalar yetmez gibi, aydı durum, aynı anlayış il kadın kolu seçimlerinde de devam ediyor.

13 Temmuz 2024 Cumartesi günü CHP İstanbul İl Kadın kolu seçimleri var. Şişli örgütünden Linda Gözde Karasu aday olacağını il başkanlığına bildirmiş, yazılı müracaatta bulunarak adaylık açıklama tarihi alarak, günü geldiğinde de geçen hafta il toplantı salonunda adaylık açıklamasını yapmış. Her ne hikmetse açıklamanın yapılacağı gün, ne mevcut il kadın kolu başkanı Yeşim Yankılıç, ne de il başkanı Özgür Çelik örgütü ve kadınları bilgilendirmemiş, demokratik hakkını kullanan Linda Gözde Karasu hanıma engel olmaya çalışmışlar. Ama demokrasi adına ilkeli duruş sergileyen Karasu, beraberinde gelen ekip arkadaşları deşifre olmasın diye salona almadan, CHP İstanbul İl Kadınkolu adaylık açıklamasını yaparak, açıklamasını sosyal medya hesaplarından paylaşmış.

Sonuç olarak,  CHP İl kadın kolu seçimlerine 2 gün var.  Linda Gözde Karasu dışında il başkanlığına adaylık müracaatında bulunan ve adaylık açıklaması yapan kimse yok. Ama birilerinin aday çıkarma girişimleri devam ediyor.

CHP kadın kolu başkanı Aylin Nazlıaka eşi Avcılar meclis üyesi ve kendisi İBB çalışanı Yağmur Gaygel Oral ağdalaştırmaya çalışıyor olsa da CHP kadın örgütü tarafından sıcak bakılmıyor.

Bir başka aday çıkartma çabası da kısa süre önce eşlerinden ayrılma zorunda kalan Beşikteş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve mevcut İstanbul İl Kadın kolu başkanı Yeşim Yankılıç’ın desteklediği, il başkanı Özgür Çelik’in de sıcak baktığı Hatice Selli Dursun demokrasi mücadelesi veren, kimsenin adamı değil partinin neferi olan Lİnda Gözde Karasu’ya rakip olacak.

Cumartesi yapılacak il kadın kolu seçiminde kadınlarımız önemli bir sınav verecekler. Bekleyip göreceğiz,  CHP’de Ahlak mı kazanacak, demokrasi mi?

 

 

 

 

 

CHP’de Ahlak mı kazanacak, demokrasi mi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin