Advert
Burhanettin YILMAZ
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Yazarlar
  4. CHP Belediyeleri ve Ortak Projeler…

CHP Belediyeleri ve Ortak Projeler…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP son yerel seçimlerden sonra Türkiye nüfusunun yüzde 60’ının üzerine hizmet vermeye başladı.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP’nin yönettiği belediyelerdeki hizmetleri ortaklaştırmak istediklerini,  hatta bu kapsamda belediye başkanları ve belediyelerin bürokratlarıyla farklı illerde farklı başlıklarda toplantılar yapacaklarını söyledi.

Bu anlamda da geçen hafta 14 büyükşehir belediye başkanının Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ev sahipliğinde toplandığı ajanslarda yayınlandı, gazetelerde haber konusu oldu.

Cumhuriyeti kuran bir partinin günümüzdeki yöneticilerinin ortaklaştırmak istediği projeleri sayarken, toplumu oyalamaktan başka bir projeden bahsetmiyorlar.

Ne yapacaklar…

Adana’da büyükşehir itfaiye daire başkanları ve afet işleri daire başkanlarının bulunduğu bir konferans yapılacak.

Yangınlar ve afetlerle ilgili ortak çalışmalar

Ve

Sokak hayvanlarıyla ilgili toplantı düşünüyorlarmış…

Bu kadar vizyonu düşük, ülke gerçeklerinden uzak, yapılması gereken ortak çalışmaları akıl edemeyenlerle bu ülke nasıl karanlıklardan aydınlığa çıkacak…

Mankafalı CHP yöneticilerine hatırlatmak isterim, geleceğin çağdaş bir toplum olması için öncelikli ortak proje “eğitime” verilmelidir.  Bu anda ülkenin çağ dışı görünme gelmesinde gerici derneklerin, tarikatların, cemaatlerin merdiven altı sözde din eğitimi ve kuran öğretme eğitimi adı altında gençlerimizi zehirledikleri gerçeğini göz ardı edemezsiniz.

Gerici dernek ve tarikatların eğitim çalışmaları artık iktidar eliyle müfredata geçirerek yasallaştırma noktasına geldi,  bu ülkenin aydınları, laik demokrasiyi savunan siyasi partileri ve velilerden tık yok…

Son haftada sekiz imam hatip okulunu daha proje okul kapsamına aldığı ortaya çıktı.

“Bu okullarda (proje Anadolu imam hatip liseleri) öğretmen ve yönetici kadrolaşması gerçekleştirildiğinde cemaat ve tarikatların cirit atması da kolaylaşmakta, dernek, vakıf protokolleri ve ÇEDES gibi projeler daha sorunsuz uygulanabilecekken, muhalefetin bu gerçekten uzak durması, toplumu otalamaktan başka bir şey yapmadıkları açıkça görülüyor.

Buradan özellikle altını çizerek söylüyorum, ortak proje yapacaksanız, öncelikle “eğitim” ile başlayın.

Gençliğe önem verin…

Atatürkçü, laik ve demokratik hukuk devletine bağlı gençler yetiştirerek, ortaokul, lise ve üniversite gençlik örgütlemelerini ortaklaştırın.

Mega marketlerin tüketicileri sömürmesinin önündeki engeli kaldırmak için, halk marketleri açarak, hem tüketicinin hem de üreticinin sömürülmesinin önüne geçin ki 2028 de yapılacak genel seçimlerde iktidar olmanın yolunu açın diye öneriyorum.

Saygılarımla…

CHP Belediyeleri ve Ortak Projeler…
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin