Advert
Adem KAYAN
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Yazarlar
  4. Piyasalara Dikkat…

Piyasalara Dikkat…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin carry – trade yükü altında ezilen ÇHC nihayet uyandı ve Türkiye’nin tersine politikalar izlemeye başladı. Konut üretimi önündeki saçma sapan engelleri kaldırınca Uzakdoğu piyasaları ralliye başlamıştır. Bu ralli Batı Borsalarını, altın ve değerli madenleri de baskılarken başta demir ve çimento olmak üzere emtia fiyatlarını da yukarı çekmiştir.

Kısacası doları baskılayanlar ABD işgaline uğramış durumda ağır bir yük altında ezilmeye devam ederken ÇHC’nin ilk defa komünist ideolojinin dışına çıkarak bizleri dinleyip PLAZA 3.0’a isyan ettiğini, tedbir aldığını gördük. Artık altın, gümüş ve kripto paralar çöpe gidiyor.

Türkiye’de ise bütün şirket bilançoları çok çok kötü geldi. Dünyada lider diyebileceğimiz demir – çelik hisseleri bile küçülmeye devam ediyor. Yabancı çıkışı hızlanırken yerli yatırımcılar ABD ve ÇHC piyasalarına akın ediyor.

Kısacası: Yeni bir kriz için bütün koşullar oluştu. Mehmet ŞİMŞEK çok mutlu. Önce Mondros Ateşkes Anlaşması şimdi de Sevr için İsrail’i kışkırtarak, Yunanistan’ı davet ederek İngiltere Kraliyet üstün hizmet madalyasını almaya hak kazandı.🧿🧿🧿

Piyasalara Dikkat…
Yorum Yap
Advert

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin