Advert
Adem KAYAN
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Yazarlar
  4. Olası İsrail Misillemesinin Boyutları

Olası İsrail Misillemesinin Boyutları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

İsrail’e yapılan İran saldırısında füzelerin tahribat gücünün oldukça sınırlı tutulduğu rapor edilmiştir. Yani bu saldırının amacı; apaçık İsrail’in yapacağı misillemenin önünün açılması, bu arada hipersonik füzelere karşı mevcut sistemlerin denenmesidir.

Yeni BOP Eşbaşkanı PEZEŞKİYAN ve ekibinin İsrail’in yapacağı saldırının İran’da değişimi tetikleyeceğinden emin olduğunu Irak Merkezi Yönetimi ve Kuzey Irak’taki Peşmerge güçleriyle temaslardan takip ediyoruz. İran’ın bölgede Ermenilerden sonra Kürtlerin de hamiliğini üstlendiğini güncel olayları takip eden herkes biliyor. Bu tabloda Pezeşkiyan ile İsrail’in ortak çıkar ve hedefleri olduğunu apaçık görüyoruz. Geçmişte ABD ile İran arasındaki sahte çatışmaları, İsrail’in Suudi Arabistan üzerinden Hint Hindistan’a uzanan yeni ulaşım projelerini de ortaya koyarsak İran – İsrail savaşının önceden belirlenmiş bir senaryoya oturtulduğu anlaşılabilir.

Öyleyse İsrail’in hangi hedefleri vuracağı üç aşağı beş yukarı bellidir. Taslak bir hedef listesinde tamamen askeri bölge, tesis ve yapılar bulunması kuvvetle muhtemeldir. Yani sivil halkın içinden seçilmiş hedef belirleyici kişilerin yardımıyla halkın ayaklanmasına yardımcı olacak hedeflerin, kişilerin vurulduğunu görebiliriz. İran’ın bütün uçak ve füzelerin tamamının yerde imhası sonrasında böyle bir gelişmenin önünün açılması mümkündür.

Türkiye’nin de Suriye üzerinden İsrail’e takviye göndermesi senaryosunu ısıtmaya çalışanların önündeki liderler zaten bellidir. Eğer onlar, yani keşke Yunan kazansaydı diyenler başarılı olurlarsa Netanyahu Batı Dünyasında kahraman olur Nobel Barış Ödülü bile alır…

Olası İsrail Misillemesinin Boyutları
Yorum Yap
Advert

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin