Getting your Trinity Audio player ready... |
SOLMEDYA – Di-En Anket Araştırma Şirketi’nin “19 Mart Protestoları Sonrası Gençlerin Eğilimi” başlıklı araştırması, genç seçmenlerin siyasi tercihlerini ortaya koydu. 18-20 Nisan tarihleri arasında 16 il merkezi ve kırsal bölgelerde toplam 2 bin 426 gencin katılımıyla gerçekleştirilen anket, dikkat çekici sonuçlar sundu.
Araştırmaya göre, kararsızların dağıtılmasıyla gençlerin yüzde 41.6’sı CHP’ye oy vereceğini belirtti. AKP ise yüzde 17.9 ile ikinci sırada yer aldı. AKP’yi yüzde 12.6 ile DEM Parti, yüzde 9.4 ile MHP ve yüzde 7.1 ile Zafer Partisi takip etti. Türkiye İşçi Partisi ise yüzde 2.5 oy oranına sahip.
Bu sonuçlar, genç seçmenlerin CHP’ye yöneldiğini ve AKP’nin gençler arasında desteğini kaybettiğini gösteriyor. Araştırma, gençlerin siyasi eğilimlerinin değişen dinamiklerini gözler önüne sererken, seçimlere yönelik önemli ipuçları sunuyor. Gençlerin tercihleri, Türkiye’nin siyasi geleceğinde belirleyici bir rol oynayabilir.