Advert
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Ankara’da kritik zirve: Erdoğan, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü

Ankara’da kritik zirve: Erdoğan, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Getting your Trinity Audio player ready...

SOLMEDYA – Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye’ye yapacağı resmi ziyaret kapsamında bugün başkent Ankara’ya geldi.

IKBY Başkanı Barzani, ilk olarak Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi.

Toplantıya Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İbrahim Kalın’ın da katıldığı ifade edilirken, Barzani, bugün saat 14.00’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı’nda bir araya geldi.

SARAY’DAN AÇIKLAMA

Erdoğan-Barzani görüşmesine ilişkin olarak Cumhurbaşkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti” ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanlığı’nda basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da yer aldığı bilgisi verildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada da, görüşmede, Erdoğan’ın 20 Ekim’de düzenlenecek IKBY parlamento seçimlerinin hayırlara vesile olması dileklerini ilettiği belirtildi.

Buna göre Erdoğan, Irak Türkmen Cephesi’nin de yarışacağı seçimlerin “kapsayıcı bir anlayışla, barış ve huzur içinde gerçekleştirileceğine olan inancını” ifade etti. Açıklamaya göre AKP’li Cumhurbaşkanı “Giderek artan İsrail saldırganlığının bölgeyi topyekun bir savaş alanına çevirme riskinin bulunduğuna işaret eden Erdoğan, Türkiye’nin tüm bölgenin istikrar ve güvenliğine büyük önem atfettiğini, Irak makamlarının ülkeyi çatışmanın uzağında tutma gayretlerini takdirle karşıladığını” belirtti.

Erdoğan’ın görüşmede “Kalkınma Yolu Projesi’nin, tüm bölgenin ekonomik kalkınmasına, istikrarına ve kardeşliğine önemli katkı yapacağının, bu projenin IKBY’ye de her açıdan fayda sağlayacağının altını çizdiği” aktarıldı.

IKBY tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Barzani’nin Erdoğan ile Türkiye ile Irak ve IKBY arasındaki ilişkileri güçlendirme konusunda görüş alışverişinde bulunacağı, tarafların bölgedeki son gelişmeleri ve her iki tarafı ilgilendiren çeşitli konuları ele alacakları ifade edilmişti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani’nin Türkiye ziyareti, 20 Ekim’de IKBY’de yapılacak milletvekili seçimlerinin öncesinde gerçekleşiyor.

Ankara’da kritik zirve: Erdoğan, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü
Yorum Yap
Advert

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin