Erdoğan konuşuyor

Erdogan-konusuyor.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin’in Geleceği Konferansı’nda Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin’in Geleceği Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Gazze ve Lübnan’daki Filistinli kardeşlerine desteğini ifade etti.

Erdoğan, “Bugün, Kudüs’ün özgürlüğü için mücadele eden Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimize saygılarımı sunuyorum. Geçtiğimiz yıl İsrail’in acımasız katliamlarına maruz kalan Filistinli ve Lübnanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı, Filistin meselesinin dünya gündeminde tutulmasının önemine vurgu yaparak, “Gazze ve Lübnan’daki saldırılar, İsrail’in insanlık dışı politikalarını gözler önüne serdi. Uluslararası kuruluşların İsrail’in saldırganlığı karşısında çaresizliği üzüntü verici” diye konuştu.

Konferansa Teşekkür

Erdoğan, konferansa katkı sağlayan katılımcılara teşekkür etti ve “Fikirleriyle, önerileriyle bu önemli meseleye dikkat çekecek tüm sizlere minnettarım” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Soykırım Politikası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze ve Lübnan’daki eylemlerini “soykırım politikası” olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: “İsrail’in saldırganlığı, insanlığın siyonizmin gerçek yüzünü görmesine neden oldu.”

Exit mobile version