Advert
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Gebze’de ki katliama İzmit’ten protesto sesleri yükseldi.

Gebze’de ki katliama İzmit’ten protesto sesleri yükseldi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Getting your Trinity Audio player ready...

Haber: Atilla YÜCEAK

Kocaeli Emek Ve Demokrasi Platformu Gebze Belediyesini ve barınakta yaşanan hayvan katliamı kınandı.

Basın açıklamasına Siyasal partiler,

İşçi ve kamu sendikaları,

STK’lar ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Basın açıklamasını Platform adına BES Kocaeli şube başkanı Yeliz Yılmaz KARSTARLI okudu.

Yeliz Yılmaz KARSTARLI düşüncelerini şöyle ifade etti:

‘’GEBZE’DE KATLİAM VAR!

YASA GERİ ÇEKİLENE KADAR HİÇBİR CANLI GÜVENDE DEĞİL!

KATLİAM YASASINI GERİ ÇEK!

Basına ve Kamuoyuna!

Değerli dostlar,

Değerli basın emekçileri,

Değerli Kocaeli halkı,

Gebze’de katliam var! Gebze’de katliam var! Gebze’de katliam var!

Bunların olacağını biliyorduk, söylemiştik! 30 Temmuz günü meclisten geçerek sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan Katliam Yasası, daha önce pek çok başka yerde olduğu gibi, dün de Gebze’de uygulamaya konuldu. Gebze Belediyesi Barınağı’nda 30 köpek ve 14 kedi, aşırı doz anestezi iğnesi verilerek öldürüldü, çöp poşetlerine kondu ve barınağın çöpüne atıldı!

Hayvan hakları savunucularının tüm taleplerine rağmen alınmadığı söz konusu barınakta katliam yapıldığına dair şüphelerin artması sonucu günlerce süren uğraşları ve nihayet maalesef drone gibi araçlarla katliamı suçüstü görüntülemeleri sayesinde Gebze Belediyesi’nin yaptığı katliama ülkece tanık olduk.

AKP’li belediyelerin ezberi olduğu üzere, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz tarafından katliam yalanlanmaya çalışıldı.

Belediyenin sözümona açıklamasında barınaktaki köpek ve kedilerin halihazırda ölmüş oldukları yalanı söylendi. Oysa ortaya çıkan video görüntüleri, katliamın barınak yani belediye personeli tarafından yapıldığı maalesef çok acı biçimde görülüyor.

Sokaklarda bizlere yoldaşlık eden, başlarını okşadığımız, pek çoğunun sokakta onlara bakanlar tarafından verilmiş birer adları olan onlarca kedi ve köpek, yalnızca kedi ve köpek oldukları için öldürüldüler. Onları korumak için meslek yemini etmiş olan bazı sözde veterinerler, onları aşırı doz ilaç vererek, kimisini henüz nefes alıyorken çöp poşetlerine tıktılar. Gebze Belediye Başkanı “ilgililer soruşturma tamamlanana kadar açığa alınmıştır” gibi muğlak ve kaçamak bir açıklama yapmış olsa da yapılması gerekenin en başta Gebze Belediye başkanı Zinnur Büyükgöz olmak üzere sorumluların en aşağıdan en yukarıya kadar görevlerinden derhal alınmaları ve tutuklanarak yargılanmalarıdır.

Bizler, emeği, demokrasiyi, barışı ve yaşam hakkını savunyoruz!

Tutuklanmalıdırlar çünkü can dostlarımızı gözlerini kırpmadan öldürenler, onların öldürülmesi talimatını verenlerin sokaklarımızda ellerini kollarını sallayarak gezmeleri hepimiz için bu ülkenin yurttaşları için en büyük tehditlerden birisidir.

Bizler biliyoruz ki sokak hayvanlarına yönelik şiddet ve katliam, kadınlara, LGBTİ+lara, yoksul mültecilere, hakkını arayan emekçilere yönelik şiddetten bağımsız düşünülemez!

Ülkemizin dört bir yanından şiddet, linç ve katliam haberleri geliyor.

Bizler, emeği, demokrasiyi, barışı ve yaşam hakkını savunanlar olarak biliyoruz ki yaşam bir bütündür: Bugün köpeklerimizi, kedilerimizi, can dostlarımızı verirsek yarın yeni kurbanlar isteyecekler! Bizler, kadınlar, emekçiler, mülteciler, hak savunucuları olarak biliyoruz ki kaderlerimiz ortaktır, mücadelemiz ortaktır. Mücadelemiz barış içinde, birarada, kimsenin şiddet görmediği, sömürülmediği, eşitlikçi bir yaşam içindir. Birbirimizi vermeyeceğiz! Köpekleri, kadınları, çocukları, yoksulları sizin şiddet düzeninize vermeyeceğiz!

Buradan başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve hangi partiden olursa olsun bütün belediyeleri ve bu katliam yasasını meclisten geçiren AKP ve MHP iktidarını uyarıyoruz! Bu ülkenin her yerinde, her mahallesinde, her köyünde, her caddesinde, her sokağında canlarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz ve onlara sıkı sıkı sarılacağız.

Can dostlarımızı yaşatacağız!

Anayasa Mahkemesi’ne sesleniyoruz: Bu katliam yasasını artık bir an önce bir iptal edin! Ülkemizin, katliamların ve ölümün ülkesi olmasına artık son verin!

Halkın, emekçilerin, yaşamı savunanların tüm itirazlarına rağmen bu yasayı meclisten geçiren ve yasaya evet diyenlerin arasında AKP Kocaeli milletvekillerinin tamamının da olduğu, ölümden yana saf tutanlara karşı diyoruz ki:

Bu katliam yasasını tanımıyoruz!

Gebze belediye başkanı başta olmak üzere katliamı gerçekleştiren, talimat veren, şu ya da bu şekilde katliama ortak olanların hepsi derahl görevlerinden alınmalı ve tutuklanarak yargılanmalarına başlanmalıdır!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin barınağı derhal yaşam hakkı savunucularına açılmalı ve bu barınakla ilgili de geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan görüntüler ve bu barınakla ilgili katliam şüpheleri de derhal adli makamlar tarafından aydınlatılmalıdır!

Barınaklarınızı yıkacağız, can dostlarımızın öldürülmesine izin vermeyeceğiz!

Öldüremezsin, toplayamazsın, hapsedemezsin!

Kısırlaştır! Aşılat! Yerinde yaşat!’’

Tıklayıp videonun tümünü izleyelim mi!

Gebze’de ki katliama İzmit’ten protesto sesleri yükseldi.
Yorum Yap
Advert

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin