Advert
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Atilla Sarp; “CHP’ye İktidar İçin Öneri”

Atilla Sarp; “CHP’ye İktidar İçin Öneri”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Getting your Trinity Audio player ready...

 

11 Ekim 2024

CHP son 30 yılda her seçim öncesinde olduğu gibi gene kazanmış havasına sokuluyor.
30 yıldır parti genel merkezini sarmış çetenin bizleri siyaset çemberinin dışına atması normaldir. Onlarla hemhal olmadık olmayacağız. Ama meydanı onlara bırakmadık bırakmayacağız. Partimizin iktidar olmadığı için dün olduğu gibi bugün de önerilerimizi yapmaya, niceliğine bakmaksınız paylaşmaya devam edeceğiz.

1-Parti Genel Başkanı olmanın ne olup olmadığı bilinmelidir. Parti genel başkanı hepimizi temsil eder. Şahsi bir makam değildir. “Ben” vurgusunu en az yapmalıdır.
2-Her Genel Başkanın saygıyla sandığı İnönü az konuşurdu. Fazla konuşmayı çevresindekilere yaptırırdı.
2-Cumhur ittifakı “lümpen dilli” bir sşyadi söylem yürütüyor. Bu söyleme Genel Başkan yanıt vermemeli, yanıt görevini müktesebatında kaliteli bir lümpenlik olan parti sözcüsü getirmelidir. Bu yoksa dil olarak bu alana kesinlikle girilmemelidir.
3-Ömer Çelik açıklamalarındaki “entellik” seviyesi ile başarılı. Ona yanıtı ondan daha kaliteli bolcs “entel”i Okan parti sözcüleri vermeli.
3-Ekomomi ve devletin maliyesi tek kelime ile felaket. Ezbere sol söylemler, İktisat teorisini n milletin anlamadığı kavramları kullanılarak yapılan muhalefet yetersiz. Çarşı pazar söyleminin suyu çıktı. AKP nin ekonomi programına en uygun değerlendirme ve en uygun yanıtı ezbere bilgi ile değil, deneyim ve bilgi birikimi. İle halkın ve herkesin anlayacağı dille yapan milletvekilimiz vardır. Bu milletvekilimiz her ay en az bir kez parti adına kamuyu mevcut ekonomik durum ve iktidar olunca Partimizin yapacağı ekonomi politikalar konusunda aydınlatması, DPT yeniden ve güçlü olarak Halkçılık temelinde yeniden çalışır kılınacağu bildşrilmelidir.
4-AKP iktidarının yolsyçuzluk dosyaları milletin başını döndğrmüştür. Geçmişte Konya Milletvekilinizin ardı ardına getirdiği dosyalar unutulmuş, parti dosyalara sahip çıkmamıştır. Şimdi çalışkan Zonguldak Milletvekili izde dosyalar birikmiştir. Başta ABB olmak üzere belediye yolsuzluk dosyaları da birikmiştir. AKP iktidarının 23 yılının yerel ve genel iktidarda ki dosyaları tek bir havuzda toplanıp, bu dosyaları inceleyip takip edecek bir komisyon önemine göre aralıklı olarak kamuyu yolsuzluğunu geçirdiği aşamalar konusunda bikhikendirmelidir.Edçski Konya ve şimdiki Zonguldak MV bu komisyon sorumlusu olmalıdır.
5-CB adayları çevresindeki konsolidasyon, KK nın aday olmadığını açıklaması ike çok daha sert bir ikili bloklaşmata yol açmıştır. Genel başkan partimizde geçmişte adı geçen, partiyi kazandıracak bütün (en az 6 sıyla) CB adaylarıyla bir araya gelerek CB adaylık sürecini ve aday belirleme yöntemini konuşmalı, MY ve Eİ etrafında yoğunlaşan ve gelişim süreci partiye yeni bir seçim kaybettirmez olasılığı bulunan konsolidasyonu dağıtmalıdır.

Atilla Sarp; “CHP’ye İktidar İçin Öneri”
Yorum Yap
Advert

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin