Kandıralı kadınların İzmit’te sokağa dökülerek yürüyüş yaptı!

kandıra1
Getting your Trinity Audio player ready...

Haber: Atilla YÜCEAK

Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı Tahir BÜYÜKAKIN tarafından Kandıra Akçakese’ye yapılmasında inat edilen çöp bertaraf tesisine artan tepkiler mesi ile sürüyor.

 

TİP Kocaeli il başkanı Umutcan TARCAN,

DEM parti Kocaeli il yönetimi,

Emek komisyonu il eş sözcüsü Ali BUĞDACI,

Sivil toplum örgütleri ve kalabalık halk kitlesi de yürüyüşe destek verdi.

Koceli’nin turizm ve tarım ilçesi Kandıra Akçakese Köyünde yapılmak bertaraf tesisine (Çöp) karşı çıkan Kandıralı kadınlar İzmit Yürüyüş Yolu’nda seslerini duyurmak için atılan sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı.

Kandıralı kadınlar Tahir Büyükakını protesto ederek,

çöp tesisine izin vermeyeceklerini haykırdılar.

 

Yakın zamanda İzmit kent merkezinde traktörleriyle eylem yapan Kandıralılar eylemlerini kent merkezine taşıyarak tepkilerini dile getirip Tahir Büyükakını istifaya davet ettiler.

 

“Kandıra Yeşildir Yeşil Kalacak,

Kandıra’ya çöp tesisi istemiyoruz”, “Kandıra uyuma toprağına sahip çık” sloganları eşliğinde yürüyen kadınlar İnsan Hakları Parkında bir basın açıklaması yaparak düşüncelerini anlattılar.

Biz Kandıra’lı Kadınlar olarak:

ÇÖP TESİSLERİNE HAYIR DEMEK İÇİN BURADAYIZ.

 

Kandıralı kadınlar adına basın açıklamasını gerçekleştiren Meryem Ok şunları söyledi:

‘’Çok değerli arkadaşlarım. Son günlerde Kocaeli’miz ve Türkiye gündemine oturan Akçakese Köyünde yapılmak istenen çöp tesisine hayır toplantısı için burada toplandık. Sizlerin şu hususa özellikle dikkat etmesini istiyorum. Marmara Bölgesi ve Kocaeli ilimizin mevcut konumları göz önüne alındığında KAF adıyla bilinen Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın geçiş güzergahında olduğu bilinmektedir.’’

 

KANDIRAMIZ OLASI BİR DEPREMDE EN AZ ZARARA UĞRAYACAK YERDİR.

 

’Kocaeli ilimizin mevcut ilçeleri içerisinde bulunan Kandıra ilçesi nispeten diğer ilçelerine göre deprem riskinin daha az olduğu ve sağlam zemine sahip olan ilçesidir. Fay hatlarına uzaklığı ve diri fay hatlarının sayısının azlığı nedeniyle olası bir deprem felaketiyle karşılaşılma durumunda bölgenin en az zarara uğrayacak yeridir. Bölge Akçekese ve Pirceler mahallesinde bulunan su kaynakları ile doludur. Dolayısıyla afet zamanında su ihtiyacını karşılayabilecek ve olası ihtiyaçlara da cevap verebilecek potansiyeldedir.

 

KANDIRA HALKI OLARAK ÇÖP TESİSLERİNİ ASLA YAPTIRMAYACAĞIZ.

 

Suyun hayat olduğunu ve Kocaeli’nin tek tarım havzalarının başı olduğu unutulmamalıdır. Bu hayati önemi olan sularımızı ve su kaynaklarımızı korumak ve kollamak zorundayız. Bundan asla vazgeçmiyoruz. Planlanan çöp tesisine mevcut su kaynaklarımıza zarar vereceği için, tarım alanlarımızın zarara uğrayacağı için, yaşam için en önemli unsur olan havamızı ve ormanlarımızı kirleteceği için kesinlikle karşıyız. Suyumuzu, havamızı tarımımızı ve bölgemizi asla kirlettirmeyeceğiz. Planlanan çöp tesisini asla yaptırmayacağız.” diyerek basın açıklamasını okuyan Meryem Ok konuşmasını “Tahir İstifa” sloganları arasında sonlandırdı…

Tıklayıp Kandıralı kadınların yürüyüş videosunu izleyebilirsiniz.

https://youtu.be/y48GkyPuGbo

Exit mobile version