İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay: “Yerleşim yerleri için bir tehlike görünmüyor”

Izmir-Buyuksehir-Belediye-Baskani-Tugay-Yerlesim-yerleri-icin-bir-tehlike.jpg

Yangın Hakkında Başkan Tugay’dan Açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, dün akşam Karşıyaka Yamanlar Dağı’nda çıkan ve büyüyen orman yangınına ilişkin açıklama yaptı.

Tugay, ekiplerin müdahalesini sürdürdüğünü belirtirken, “Evlerini tahliye edenleri açıkta bırakmayacağız” dedi.

Yangının rüzgarın etkisiyle Bayraklı’nın bazı mahallelerine yaklaştığını ifade eden Başkan Tugay şunları söyledi: “Yangın bazı evlere maalesef zarar verdi.”

“Yerleşim Yerleri İçin Tehlike Yok”

Tugay, “Şu anda Karşıyaka’da bir küçük sanayi sitesi ve Bayraklı’da yoğun bir müdahale var. Seyir Tepesi eteklerinde de geniş bir alana yayılmış yangına müdahale ediliyor. Rüzgar zorluk çıkarıyor. Bazı evler ve iş yerleri zarar gördü. Şu ana kadar yaralı ya da ölüm vakası yok. İlçe belediyemizin bir su tankerinin yandığı bilgisi geldi. Yangın sürüyor, tüm gücümüzle sahada çalışıyoruz.”

“Maddi Hasar ve Orman Kaybı Üzücü”

Başkan Tugay, “Aynı anda Kemalpaşa ve Çeşme’de de yangın çıktı. Tüm birimlerimiz sahada. Tehlikeli bölgeler boşaltıldı. Can kaybı yaşanmasını ummuyoruz. Ancak maddi hasar ve orman kaybı hepimizi çok üzüyor.”

“Evleri Zarar Görenlere Destek”

Tugay, evleri zarar görenler için barınma, yiyecek ve evlerinin onarımı için yardım sağlanacağını belirtti. “Yurttaşlarımızı açıkta bırakmayacağız” dedi.

Son Durum

İzmir İtfaiyesi, 730 personel, 100 araç ve diğer birimlerle yangınla mücadele ediyor. Onur Mahallesi kısmen boşaltıldı. Sancaklı Köyü ve Doğançay’da birçok ev hasar gördü. Karşıyaka Seyir Tepesi’nin altındaki Karşıyaka Belediyesi şantiyesi ve özel bir işletmenin ayrıştırma tesisi yandı. Sanayi sitesinin bir bölümü boşaltıldı. Veterinerlik ve Halk Sağlığı ekipleri Karşıyaka ve Bayraklı’daki barınaklardaki sokak hayvanlarını tahliye etti.

Exit mobile version