Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. DEM Parti Eş Genel Başkanlarından açıklama: Saldırılar karşısında geri adım atmayacağız

DEM Parti Eş Genel Başkanlarından açıklama: Saldırılar karşısında geri adım atmayacağız

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti’den Saldırıya Tepki

DEM Parti Eş Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, TBMM’de Can Atalay için yapılan olağanüstü toplantıda yaşanan saldırılara ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit’in saldırıda kaşının açıldığı hatırlatıldı. “Kadın milletvekillerimize AKP’li erkek milletvekilleri tarafından saldırı yapılması siyasi haydutluktur. Bu saldırılar halk iradesini, hukuku tanımamaktır ve siyasi acizliktir” denildi.

DEM Parti Eş Başkanları, saldırılar nedeniyle geri adım atmayacaklarını vurguladı:

“Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay’ın milletvekilliğinin iade edilmesini salık vermesine rağmen AKP-MHP iktidarı hak-hukuk tanımama tutumunu sürdürüyor. Muhalefetin olağanüstü toplantı talebini sindiremeyen iktidar, çözümü fiziksel şiddete varan saldırılarda buldu. Kadın milletvekillerimize AKP’li erkek milletvekilleri tarafından saldırı yapılması siyasi haydutluktur. Bu saldırılar halk iradesini, hukuku tanımamaktır ve siyasi acizliktir. Grup Başkanvekilimiz başta olmak üzere hiçbir arkadaşımız bu saldırılar karşısında geri adım atmayacaktır.”

Açıklamada ayrıca, “AKP’liler, Can Atalay’ın milletvekilliğinin iadesi için yapılan toplantıda muhalefetin sesini kısmak ve hukuksuzluğu devam ettirmek için muhalefet milletvekillerine parlamento kürsüsünde saldırdı” ifadeleri yer aldı.

Koçyiğit’in Açıklaması

Saldırıya uğrayan Koçyiğit, Gerçek Gündem’e yaptığı açıklamada, “Durumum iyi. Yüzüm, gözüm, saçım kan olmuştu. Şu an temizliyorum. Az sonra kürsüde söz alıp konuşacağım” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanlarından açıklama: Saldırılar karşısında geri adım atmayacağız
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin