Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘Yoksulluk imtihandır’ diyen Diyanet lükse doymuyor!

‘Yoksulluk imtihandır’ diyen Diyanet lükse doymuyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024’ün ilk altı ayında 46,73 milyar lira harcama yaptı. Yılın sonunda 91,8 milyar liralık bütçesini aşarak 4,44 milyar lira ek bütçe aldı ve toplam harcaması 96,26 milyar liraya ulaştı. Diyanet’in son dönemde yaptığı bazı harcamalar şöyle:

Takvimlere Milyonlar: Diyanet, 2025 yılı için 3 milyon 115 bin adet takvim bastırdı ve bunun maliyeti 61,68 milyon lira oldu.

Son Model Araçlar: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş için 2024 yılı için bir Audi A8 marka araç tahsis edildi. Ancak tepkiler üzerine Audi otoparkta bekletiliyor. Erbaş, şu anda 3 Mercedes, 1 TOGG ve 1 Mercedes Vito araç kullanıyor.

Lüks Toplantılar: Diyanet, toplantıları için 5 yıldızlı termal ve spa otellerini tercih ediyor. Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi, geceliği 6.000 lira olan İstanbul Şişli’deki lüks bir otelde düzenlendi.

Ziyafetler: Diyanet, Trabzon’daki Hafız Ali Haydar Özak Dini İhtisas Merkezi’ndeki gıda malzemelerine bu yıl 7,89 milyon lira ödedi.

Özel Hac Ziyaretleri: Hacca gitmek için yaklaşık 2,5 milyon kişi sırada beklerken, Diyanet yönetimindeki kişiler “Mücamele” adı verilen özel bir vizeyle hacca gidiyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş da 5 kez kurasız hacca gitti.

‘Yoksulluk imtihandır’ diyen Diyanet lükse doymuyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin