Kuruluş yıl dönümünde AKP içinden özeleştiri: “Davasının peşinde olan AK Partililer bugün zor durumda”

AKP’nin Kuruluş Yıl Dönümünde Özeleştirel Sesler

AKP, kuruluşunun 23. yıl dönümünü kutlanmaya hazırlanırken, parti içinden gelen eleştirel sesler de dikkat çekti.

AK Partililer Zor Durumda

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Orhan Miroğlu, kuruluş ideallerinden uzaklaşıldığını vurgulayarak, “Türkiye davasının peşinde olan AK Partililer bugün zor durumda.” ifadelerini kullandı. Miroğlu, partinin kuruluş paradigmasına dönülmesi gerektiğini savundu.

Muhasebe Zamanı

Miroğlu, “Muhafazakar-demokratlığın Türkiye demokrasisine iyi geldiğini yaşadık ve mücadelesini verdik.” diyerek AKP’nin hala bir şans olduğunu belirtti. Ancak “fakatsız, amasız bir muhasebeye oturmanın zamanı geldi.” çağrısında bulundu.

Başarısızlıkları İtiraf Etmeli

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç da parti içinde bazı sıkıntılar olduğunu ve bazı konularda başarısız olunduğunu itiraf etti. Arınç, vatandaşların farklı taleplerde bulunduğunu ve bu taleplere doğru cevap verebilecek yegâne partinin yine AKP olduğunu savundu.

Değişim İhtiyacı

Arınç, “Yaralar pansuman edilecek, kangren olan uzuvlar kesilip atılacaktır.” diyerek değişim ihtiyacına işaret etti. Önümüzdeki kongreyi “yeniden ayağa kalkmanın müjdecisi” olarak gördüğünü ifade eden Arınç, herkesi değişim için çatı altına davet etti.

Orhan Miroğlu’nun Gönderisi:

“Sözü uzatmadan söylemek isterim ki, kendi davasının peşinde değil- onlara söyleyecek sözü kalmadı kimsenin- Türkiye davasının peşinde olan AK Partililer bugün zor durumda. Çünkü dünyanın ve Türkiye’nin içinde bulunduğu şartların, 2000’lerdeki kuruluş şartlarından daha zor olduğunu ve bu zorluğun ancak kuruluş dönemindeki paradigmayla ve ruhla aşılabileceğinin farkındalar.

AK Parti’nin ‘tuhaf zamanlarından’ geçiyoruz, bu kuruluş paradigmasından uzaklaştığımız tuhaf zamanlar!”

Bülent Arınç’ın Gönderisi:

“Bugün geldiğimiz noktada, birtakım sıkıntılarımız var. Bazı konularda başarısız olduğumuzu da itiraf etmeliyiz. Bu yüzden milletimiz farklı taleplerde bulunuyor. Son seçim sonuçları da bunu kanıtlamaktadır.

Bu talebe doğru cevap verebilecek yegâne parti yine AK Parti’dir. Adaleti, refahı ve kalkınmayı tekrar ancak biz sağlayabiliriz. Yurt içinde ve yurt dışında yaptığım gezilerde vatandaşlarımızda bu konuya dair bir karamsarlık görüyorum.

Tekraren söylüyorum; “Bugün de düştüğümüz yerden kalkacağız. Sıkıntılardan kurtulacağız.” Değişim gerçekleşecektir. Yaralar pansuman edilecek, kangren olan uzuvlar kesilip atılacaktır. AK Parti’nin kutlu yürüyüşü devam edecek, bu tekerlek tümsekte kalmayacaktır. Önümüzdeki kongre yeniden ayağa kalkmanın müjdecisi olacaktır. Bu davaya gönül vermiş herkesi de tüm kırgınlık ve küskünlükleri bir kenara bırakarak bu değişimi hep beraber gerçekleştirmek için bu çatı altına davet ediyorum.”

Exit mobile version