Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yücel Tanrıkulu yazdığı 3 kitapla gündem oldu

Yücel Tanrıkulu yazdığı 3 kitapla gündem oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Önceki yıllarda Tekira alışveriş merkezi müdürlüğü  yapan  dürüstlüğü ve Atatürkçü kişiliğiyle tanınan sevilen simalardan  Yücel Tanrıkulu’nun bilinmeyen bir yönü daha ortaya çıktı.

Tanrıkulu’nun  Aşıkça yayınevinden yayınlanan Müziğin Evrensel Tarihi ve Nota Yazısında Aşık Havaları örnekleri, Peçenek Fırtınası ve Toplum Bilimlerinden kısa Notlar adlı 3 kitabı  Nadir Kitabevi ve Tekirdağ Eskici Kitabevinde satışa sunuldu.

 

“Müziğin Evrensel Tarihi ve Nota Yazısında Aşık Havaları Örnekleri” adlı kitapta müziğin evrensel tarihi sürecinde Türk sazının ataları olan “Dombra” ve “Kopuz” un gelişim aşamalarının günümüze yansımalarının incelenmesi ile Anadolu Halk Ozanlarının okudukları “Aşık Havaları” n dan Ozan Mürsel Sinan’ın notaya aldığı örneklere yer verilirken, “Peçenek Fırtınası” adli kitabında da Peçenek Türklerinin 860-1090 yılları arasında 230 yıl Asya’da, Rusya bozkırlarında, Balkan Yarımadasında, Hazarlarla, Bulgarlarla, Ruslarla, Bizans’la, Macarlarla, giriştikleri mücadeleler ve iş birliklerinin yazılı tarihsel kaynaklar taranarak, sentezlendiği bir değerlendirme yapılıyor.

Tanrıkulu  “Toplum Bilimlerinden Kısa Notlar” adlı kitabında ise İnsanın muhatabı olan her şeyle ilişkisini kapsayan; Sosyoloji, Sosyal Bilimler ve Toplumsal Bilimlerini anlatıyor.

Yazdığı kitaplarla topluma  faydalı olmayı hedeflediğini anlatan Tanrıkulu 4. Kitabının çalışmalarına hız verdiğini söylüyor.

TEKİRDAGKULİSİHABER

Yücel Tanrıkulu yazdığı 3 kitapla gündem oldu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin