Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Baraj ‘ölü’ seviyesine indi… Bodrum’un suyu kesildi

Baraj ‘ölü’ seviyesine indi… Bodrum’un suyu kesildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bodrum’un Su Sıkıntısına Mumcular Barajı’nın Düşüklüğü de Eklendi

Bodrum’da yaşanan su sıkıntısı, Mumcular Barajı’ndaki su seviyesinin düşmesiyle daha da arttı. Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Bodrum Yarımadası’na içme suyu sağlayan Mumcular Barajı’nın kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle DSİ, Bodrum’a su vermeyi durdurmak zorunda kaldı” açıklamasını yaptı. 11 mahallede 16-20 saatlik su kesintileri yaşanacak.

Muğla’nın Susuzluğu

Bodrum’u ve 53 mahallesini besleyen Mumcular Barajı’nın durumuyla ilgili yapılan açıklamada, son yıllardaki kuraklık, aşırı su kullanımı, iklim değişikliği ve yağışlardaki azalmanın su kaynaklarında ciddi kayıplara yol açtığı belirtildi. Bu nedenle Bodrum’da ve diğer ilçelerde su kaynaklarında düşüşler yaşanıyor.

DSİ Sudan Kesti

Su seviyesinin düşmesiyle birlikte DSİ, Bodrum’a su vermeyi kesmek zorunda kaldı. Bu nedenle Yokuşbaşı, Kumbahçe, Umurça ve Cevat Şakir mahallelerinde 20 saat, Çarşı, Türkkuyusu, Yeniköy, Eskiçeşme, Gümbet, Cumhuriyet ve Tepecik mahallelerinde ise 16 saatlik su kesintileri yaşanacak.

Geyik Barajı’ndan Destek

Mumcular Barajı’nın kullanıma kapanmasıyla birlikte, Mumcular İçme Suyu Arıtma Tesisi, Geyik Barajı’ndan su alacak şekilde ayarlandı. Bu düzenlemeler tamamlandıktan sonra belirtilen bölgelere yeniden su verilmeye başlanacak.

Vatandaşlara Çağrı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara suyu tasarruflu kullanmaları yönünde çağrıda bulundu. Belediye, yer altı ve yer üstü kaynaklarının kullanımı ve yeni projelerle Bodrum’un su sıkıntısını çözmek için çalıştıklarını ifade etti.

Baraj ‘ölü’ seviyesine indi… Bodrum’un suyu kesildi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin