Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Muğla’da baraj projesine ÇED olumlu raporu verildi

Muğla’da baraj projesine ÇED olumlu raporu verildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balcılar Barajı Projesine ÇED Olumlu Kararı

Muğla’nın Köyceğiz ve Ula ilçelerinde Devlet Su İşleri tarafından planlanan Balcılar Barajı projesi için ÇED olumlu kararı verildi. Muğlalılar, projenin olumsuz etkilerini öne sürerek itiraz etmiş ve eylemler düzenlemişti.

Devlet Su İşleri, Balcılar Mahallesi’nde sulama ve enerji amaçlı bir baraj, hidroelektrik santralleri, malzeme ocakları ve beton santrali inşa etmeyi planlıyor. Proje için hazırlanan ÇED raporu İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilerek Ağustos 2023’te olumlu görüş verildi.

Muğlalılar, projenin Köyceğiz/Dalyan Havzası, Köyceğiz Gölü ve Dalyan deltası üzerinde olumsuz etkileri olacağını savunuyor. Üç yüz kadar dilekçe ile itirazlarını dile getirenler, projenin gelecek nesillerin yaşam haklarını elinden alacağına işaret ediyor.

Çevreciler, proje başvuru dosyasında hatalar olduğunu öne sürüyor. Dosyada belirtilen su miktarının günde 388 bin metreküp olacağını, bunun Namnam Çayı’ndan alınacak sular yüzünden Köyceğiz Gölü ve Dalyan deltasındaki ekosistemi ve yaşam düzenini bozacağını vurguluyorlar. Ayrıca barajların silasyon nedeniyle metan gazı salınımına neden olarak çevreyi kirleteceğini belirtiyorlar.

Muğla’da baraj projesine ÇED olumlu raporu verildi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin