Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. İmamoğlu’ndan Bakan’a çok sert SGK borcu tepkisi

İmamoğlu’ndan Bakan’a çok sert SGK borcu tepkisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekrem İmamoğlu’nun Belediye Borçları Tartışmalarına İlişkin Açıklamaları

Saygıdeğer basın mensupları,

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacak.” açıklamasıyla gündeme gelen CHP’li belediyelerin tartışmaları hakkında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olarak karşınızdayım.

Unvanında profesör titri olan Bakan Vedat Işıkhan’ın, “CHP belediyeciliği çöp çamur belediyeciliğiydi, şimdi buna bir de borçlar eklendi” sözlerine değinmek istiyorum.

Bu tür açıklamalar, hükümetin basiretsiz tavrını gözler önüne seriyor. Kendi eksikliklerini örtbas etmek için CHP’li belediyelere kara çalıyorlar.

Özellikle “Haliç kokuyor” gibi yalan haberlere vatandaşlarımız itibar etmedi. Yanıt vermek için sabırla bekledik, 31 Mart’ta Osmanlı tokadını gördüler.

Bugün sizlere, belediye borçları üzerinden yaratılan tartışmanın gerçek yüzünü anlatacağım.

Yönetme becerisini kaybeden hükümet, beceriksizliklerini CHP’li belediyelere suç atarak örtbas etmeye çalışıyor. Bu yanlış bir yöntem ve ülkemiz adına zararlı bir süreç.

Sadece CHP’li belediyelerin borçları üzerinden başlatılan tartışma, bize bazı önemli veriler aktarma fırsatı verdi.

Öncelikle, bugün 411 belediyesi olan CHP’nin 31 Mart’tan önce 230 belediyesi vardı.

2016 yılından bu yana SGK’ya borcu olan şirketleri açıklamıyorlar. Bu şirketlerin SGK’ya olan borçlarını halktan gizliyorlar.

Oysa SGK’ya vatandaşın vergilerinden 2023 yılında 885 milyar lira aktarılmıştır. Bu rakam, belediyelere yönelik borç olarak lanse edilen tutarın tam 10 katı. Son 3,5 yılda SGK’ya vergilerimizden aktarılan tutar 2,3 trilyon lira.

Belediyelerin borcu bu bütçenin sadece yüzde 4,3’ü kadar. CHP’li belediyeleri borçlu belediyeler diye suçlayan Bakan Bey’in karnesi son derece kötüdür.

Önce batırdığınız SGK’yı düze çıkarın. Kendi başarısızlığınızın faturasını belediyelerden çıkarmaya çalışmayın.

Cumhurbaşkanlığı’ndan AKP’li Belediyelere 45 Milyon Seçim Hibesi

AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin Cumhurbaşkanlığı’ndan 45 milyon lira para istediğini, şubat ayında bu paranın verildiğini öğrendik.

İstanbul’daki tüm AKP’li belediyelere, seçimde harcanmak üzere, seçimden önce aynı tarihte 45’er milyon lira hibe gönderilmiş. Bu vicdan yoksunluktur.

25 belediyeleri vardı, 24’üne bu para gönderildi. MHP’li Silivri Belediyesi’ne gönderilmedi. Ortaklarına bile eşit davranmamışlar.

Cumhurbaşkanlığı, 24 ilçe belediyesine toplam 1 milyar 80 milyon lira para yollamış. Bu milletin Cumhurbaşkanı, bu parayı milletin belediyelerine değil, partisinin belediyelerine göndermiş.

İmamoğlu’ndan Bakan’a çok sert SGK borcu tepkisi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin