Ersan Şen’in talebiyle yeni rapor hazırlandı: 876’şar yıl hapisleri istenen firariler suçsuzmuş!

Ersan-Senin-talebiyle-yeni-rapor-hazirlandi-876sar-yil-hapisleri-istenen.jpg

Ezgi Apartmanı Davasında Firari Sanıklar İçin Yeni Bilirkişi Raporu

Kahramanmaraş’ın 10 katlı Ezgi Apartmanı’nın depremde yıkılması sonucu 35 kişinin hayatını kaybettiği davada yeni bir gelişme yaşandı. Firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkında hazırlanan yeni bilirkişi raporu, bu kişilerin “suçsuz” olduğunu öne sürdü.

Olay Özeti

Ezgi Apartmanı, 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde yıkıldı. Sadece iki kişi sağ kurtuldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden yedi öğretim üyesinin hazırladığı bir raporda, binayı inşa eden müteahhit ve giriş katındaki Kervan Pastanesi’nin yıkımdan asli sorumlu olduğu belirtildi.

İddianame ve Firar

Kervan Pastanesi sahipleri Kervancıoğlu ve Pekel hakkında “olası kastla kasten öldürme ve yaralama” suçlarından 876 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. Ancak sanıklar adreslerinde bulunamadı ve yakalama kararları çıkarıldı.

Yeni Bilirkişi Raporu

Sanıkların avukatı Ersan Şen’in talebi üzerine Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi yeni bir bilirkişi raporu hazırlattı. Raporda, Kervancıoğlu ve Pekel’in herhangi bir kusurunun olmadığı belirtildi.

Yıkımdan Sorumsuzluk

Raporda, sanıkların pastane tadilatının binanın yıkımında hiçbir etkisi olmadığı belirtildi. Raporda, “Sanıklar, yıkıma neden olabilecek herhangi bir dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranışta bulunmadıkları için herhangi bir kusurları bulunmamaktadır” ifadeleri yer aldı.

Exit mobile version