Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Fatma Kaplan Hürriyet’ten önemli bir imza daha!

Fatma Kaplan Hürriyet’ten önemli bir imza daha!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Haber: Atilla YÜCEAK

İzmit Belediye Başkanlığı ile Tüm Bel-Sen Kocaeli Şubesi arasında 2024-2025- Yılı Toplu Sözleşmesi imzalandı.

İmzalanan Toplu Sözleşme ile İzmit Belediyesi’nde emek veren memur personelinin sosyal denge haklarında artış sağlandı.

İzmit Belediyesi hizmet binasında düzenlenen imza törenine, İzmit Belediye Başkanı Sayın Fatma KAPLAN HÜRRİYET ve Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Güzide SAATCI ile memurlar katıldı.

İzmit belediye başkanı;

Fatma Kaplan HÜRRİYET, burada yaptığı konuşmada, tüm belediye çalışanlarıyla gurur duyduğunu, birlikte çok daha güzel çalışmalara imza atacaklarına inandığını söyledi.

Başkan Hürriyet :

“Toplu İş Sözleşmemiz hayırlı olsun.”

Bu önemli artışı zor bir dönemde fedakarlık yaparak başardıklarını belirten İzmit Belediye Başkanı Fatma KAPLAN HÜRRİYET “Geçtiğimiz hizmet dönemimiz de olduğu gibi yeni hizmet dönemimiz boyunca elimizdeki olanakları daima emekçilerimizin lehine kullanmaya çalışacağız. Belediyemizin mali bütçesini de göz önünde bulundurarak, çalışma arkadaşlarımızın haklarını korumaya, personelimizin alın terinin karşılığını vermeye çaba gösteriyoruz.Bu kapsamda sendikamızla beraber zam yapılmasinı içeren toplu sözleşmeye imza attık. Memur çalışanlarımıza yapmış olduğumuz bu zammın hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreç içerisinde sendikamızla yürütmüş olduğumuz toplantılarımızda gelecek dönem açısından çalışma barışının tesis edilmesi adına önemli, anlamlı bulduğum bu toplu sözleşmenin belediyemize ve emekçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

Çalışma Arkadaşlarımızı Ailemizin Bir Ferdi Gibi Görüyoruz!

 

İzmit Belediyesi’ne birlikte hizmet ettiği çalışma arkadaşlarıyla imzaladıkları sözleşme sonrası Başkan HÜRRİYET;

“Her fırsatta altını çizdiğim gibi çalışma arkadaşlarımızı ailemizin bir üyesi gibi görüyor ve onların mutlu olduğu bir çalışma ortamını hedefliyoruz. Bizim için personelimizin mutlu olması çok önemli. Bugüne kadar hem memur hem de işçilerimizin sendikal yönetimlerle de iyi ilişkilerimiz oldu, olmaya devam edecek. Memurlarımızın özlük haklarını ve diğer sosyal haklarını muhafaza ettik. Çalışma arkadaşlarımızın verdikleri emek doğrultusunda yapmamız gereken neyse imkanlarımız dahilinde onu yaptık. Sendika yöneticilerimizde bu konuda ellerinden gelen gayreti gösterdiler.

Tüm Bel-Sen Kocaeli Şubesi’ne ve ekibine teşekkür ediyorum.

Sözleşmemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Güzide Saatçi’de imza töreninin ardından şöyle konuştu:

“Yerel yönetimlerde toplu sözleşmeler ile emekçilerin her geçen gün daha da zorlaşan ekonomik koşullarının giderilmesi ve çalışma barışının sağlanması adına önemli ve anlamlı toplu sözleşmelerin imzalandığını İzmit Belediyemizde de mevcut olanaklar içerisinde çok verimli bir sözleşmeye imza attık.” dedi.

Sözlerine devam eden SAATCI, emekçiden yana tavır ve tutum alan İzmit Belediye Başkanı Sayın Fatma KAPLAN HÜRRİYET’e teşekkür ederek gelecek dönemin ve belediyemizdeki tüm emekçilerin daha başarılı bir sürece doğru yol almasını dilediğini” ifade etti.

Yapılan toplu sözleşme ile İzmit Belediyesinde çalışan 210 memurun elde ettiği bazı sosyal ve mali kazanımlar şunlardır:

Sözleşmeden yararlanan belediye çalışanlarının, ailesinin şikâyeti üzerine aile içi şiddet uygulandığı tespit edildiği durumlarda; söz konusu çalışanın sözleşme hükümlerinde yer alan mali ve sosyal yardımlar, çalışanın şiddet mağduru eşine ödenir. Bu durum için adli bir soruşturma ve tespit şartı aranır. Ayrıca bu adli soruşturmanın varsa darp raporu, tutanağı, ceza kararı vs, kuruma yazılı olarak iletilmiş olması ve Sendikanın da konuya dair yazılı başvurusu, söz konusu işlem için ön şart olarak kabul edilir.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadın çalışanlar, Sendikanın tertip etmiş olduğu etkinliğin gerçekleştiği süre boyunca “idari izinli” sayılırlar.

Memurlara ilave olarak en yüksek devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) %120’si verilir.

Yiyecek yardımı ile yapılan ödemeye ek olarak ödenmesine 1 Ocak 2025 tarihinde başlanmak üzere ayrıca her ay 1.350 yemek yardımı ödemesi yapılır.

Eğitim-öğretim dönemi başlangıcında (Eylül ayı içerisinde) öğrencisi bulunan her memur personel için (Mükerrer üniversite eğitimi hariç) bir kez 2.000 TL eğitim ikramiyesi verilir.

Ramazan Bayramı’nda bir kez 1.353 TL bayram ikramiyesi verilir.

Kurban Bayramı’nda bir kez 3.000 TL bayram ikramiyesi verilir.

1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Bayramında bir kez 1.353 TL verilir.

 

İmza törenini takip eden memurlar Sosyal Denge Sözleşmesini imzalayan İzmit Belediye Başkanı Fatma KAPLAN HÜRRİYET’e teşekkür ettiler. İmza töreni, İzmit Belediye Başkanı Fatma KAPLAN HÜRRİYET, Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Güzide SAATCI, Yürütme Kurulu üyeleri T.İ.S Sekreteri Erdem ÇAKMAKCI,Basın Yayın Eğt.Sekr.Yasemin AKSOYLU, İş yeri Temsilcileri Rabia GÖÇMEN ve Gülay ÇELİK ve Belediye Başkan Yardımcıları, İdare Şube Müdürleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

Fatma Kaplan Hürriyet’ten önemli bir imza daha!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin