Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. AKP’li Türkeş’ten Adalet Bakanı Tunç’a tepki: Hak arayışlarına engel olmamalı

AKP’li Türkeş’ten Adalet Bakanı Tunç’a tepki: Hak arayışlarına engel olmamalı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Osman Kavala ve diğer Gezi Davası hükümlülerini ziyaret talebine karşılık Bakanlık’tan yanıt alamayan MHP kurucusu ve AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a tepki gösterdi.

Türkeş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bakan Tunç’un ziyaret izni konusundaki açıklamalarının uygun olmadığını vurguladı. Tunç’un Gezi davasının içeriği hakkında yorumda bulunduğunu belirten Türkeş, bakanın yargılanmanın yenilenmesi talebinde gündeme getirilen gerekçeleri “uygun görmediklerini” söylediğini aktararak, “Bu gerekçeyi uygun görmediklerini söyledi. ‘Gezi davasıyla ilgili istinaf ve Yargıtay incelemesinden geçerek kesinleşen durum söz konusu. Temyiz incelemesinden geçen kararlarla ilgili kanun yararına bozmaya gidilemiyor. Hem usul, hem esas bakımından uygun olmayan başvuru olarak değerlendirildi’ diye konuşmuştur” ifadelerini kullandı.

Türkeş, davanın içeriğiyle ilgili açıklamalar yerine ziyaret talebinin tarafsız şekilde yönetilmesi gerektiğini belirtti: “Adalet Bakanı hak arayışlarına engel olmamalıdır. Zaten ben, bu tutuklu sanıkları ‘Ziyaret edeyim, gitmişken de ellerinden tutup alıp getireyim’ demedim.”

Türkeş, Kavala ve diğer sanıkların ziyaretine yönelik talebinin “dosyayı sümen altı etmeye” yönelik bir açıklama olduğunu savundu: “Madem konu bir ziyaret izninin ötesinde muhtevası ile de tartışılıyor, bu konuda ben de birkaç katkı sunmak istiyorum. Daha önce de ifade ettiğim gibi ben de verilen yargılamanın yenilenmesi dilekçesini okudum. Dilekçede Adalet Bakanımızın ifade ettiği gibi ‘suçun mağduru değişmiştir gibi bir gerekçe’ değil tam tersine ‘suçun mağduru anayasal reform ile lağv edilmiş, ilga edilmiş ve ortadan kaldırılmıştır’ açıklaması mevcuttur.”

AKP’li Türkeş’ten Adalet Bakanı Tunç’a tepki: Hak arayışlarına engel olmamalı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin