Aylin Nazlıaka Bakan Göktaş ile görüştü: Hangi konular gündeme geldi?

Aylin-Nazliaka-Bakan-Goktas-ile-gorustu-Hangi-konular-gundeme-geldi.jpg

Aile Bakanı ile CHP’li Nazlıaka Görüşmesi

CHP Aile, Sosyal Hizmetler ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Yarın yaptığı açıklamayla görüşmenin detaylarını paylaşacağını belirten Nazlıaka, Göktaş ile olumlu bir havada görüştüğünü ifade etti.

Özellikle Medeni Kanun konusunda Göktaş ile benzer görüşler paylaştıklarını vurgulayan Nazlıaka, “Karma eğitimden yanayız. Bu konuda uzlaştık” dedi.

Nazlıaka, 6284 sayılı yasanın budanmaması ve İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması konusunda ortaklaşabildiklerini dile getirdi. 9. Yargı Paketi’nden çıkarılan evlendikten sonra bekarlık soyadının kullanılması düzenlemesine de değindi.

Medeni Kanun ve Karma Eğitim

Nazlıaka görüşmeyi şöyle değerlendirdi:

“Kadın hakları konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Bakan hanımla benzer düşündüğünü gördük. Milli Eğitim Bakanı kız okullarının açılmasının aileleri çocuklarını okula göndermeye teşvik edeceğini söylemişti. Ancak biz karma eğitimden yanayız ve bu konuda anlaştık.”

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Yasa

“6284 sayılı yasanın budanmamasında ortaklaşabileceğimizi hissediyorum. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğimizi vurguladım. Çünkü kadınların hayati bir güvencesi.”

9. Yargı Paketi Açıklaması

“9. Yargı Paketi’nde kadınlara yönelik soyadı dayatması konusunda hassas davrandık. Bu bir eşitlik meselesi ve kadınların tercihi hakkıdır. Sayın Bakanla görüşmemizde bu maddenin paketten çıkarıldığını öğrendim. Bu konuda mücadele eden herkese teşekkür ediyorum.”

Exit mobile version