Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Afişleri kaldırmaması tepki çekmişti: Çanakkale Valisi olarak göreve başladı

Afişleri kaldırmaması tepki çekmişti: Çanakkale Valisi olarak göreve başladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Değişiklikleri Sonrasında Ömer Toraman Çanakkale’ye Atandı

10 Temmuz’da yayınlanan Resmi Gazete’de yer alan atama kararlarına göre, beş ilin valisi değiştirildi. Bu görev değişiklikleri arasında, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Elazığ ziyaretinden önce kentteki bilboardlara Kılıçdaroğlu ve CHP’li vekilleri hedef alan afişlere müdahale etmeyen Elazığ Valisi Ömer Toraman da vardı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Elazığ’da inşa edilen bir okulu ziyaret talebine cevap vermeyen Toraman, Çanakkale Valiliği’ne atandı. Görevine başlayan Toraman, valilik binası önünde vali yardımcıları, daire müdürleri ve birim müdürleri tarafından karşılandı.

Provokatif Afişler Kaldırılmamıştı

Kılıçdaroğlu’nun Elazığ ziyaretinden önce AKP ve MHP il başkanları, kentteki bilboardlara Kılıçdaroğlu ve CHP’li vekilleri hedef alan afişler astırmıştı. Valiliğin bu afişlerin kaldırılması yönünde talimat vermemesine CHP’liler tepki gösterdi. Tepkilerin ardından afişler kaldırıldı.

CHP eski lideri Kılıçdaroğlu, pankartın önünde çekilen fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaşarak, “Vatanseverler oy için ülkesinin insanını devletine küstürmez. Neyleyim o oyları? Batsın bu ayrımcılık! Batsın bu diliniz” diyerek tepki göstermişti.

İmamoğlu’na Randevu Verilmemişti

2021 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Elazığ’daki depremzedeler için bir okul yapma kararı aldı. Okul projesinin protokolünü imzalamak üzere Elazığ’a gelen İBB Başkanı İmamoğlu, Vali Toraman’a ziyaret talebinde bulundu. Ancak Toraman tarafından bu talep geri çevrildi.

Afişleri kaldırmaması tepki çekmişti: Çanakkale Valisi olarak göreve başladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin