Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Zehirlenen sayısı 100’ü geçti! Yemek ihalesini alan firmayı kim koruyor?

Zehirlenen sayısı 100’ü geçti! Yemek ihalesini alan firmayı kim koruyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dicle Üniversitesi Hastanesinde Pilav Zehirlenmesi 100’e Yakın Kişiyi Etkiledi

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 17 Temmuz günü yemekhanede tüketilen pilav üstü döner, aşure ve salatadan zehirlenip acil servise başvuran çalışanların sayısı 100’ü geçti.

Yapılan tetkikler sonucunda çalışanların bozuk hastane yemeğinden zehirlendikleri tespit edildi.

Mide bulantısı, kusma, ateş, ishal ve baş dönmesi şikayetleriyle acil servise başvuran çalışanlara serum takıldı ve bazılarına mide yıkama işlemi uygulandı. Uzun süre yoğun bakımda takip edildi.

Yönetimin Tepkisi

Hastane yönetimi, olayı “basit besin zehirlenmesi” olarak nitelendirdi. Ayrıca, yemek ihalesini üstlenen Ankara merkezli Florya Holding hakkında suç duyurusunda bulunmak isteyen çalışanlara, hastaneden rapor almak için engel çıkarıldığı iddia edildi.

Çalışanlar, yönetimin zehirlenme olayı sonrası kendilerini koruması gerekirken, 100 kişiyi zehirleyen Florya Holding’i koruduğunu öne sürdü.

Florya Holding’in Geçmişi

Yüksek rakamlarla yemek ihalesi alan Florya Holding’in geçmişte de birçok kez bozuk ve bayat ürünler kullandığı ve zehirlenme vakalarına yol açtığı tespit edildi. Bu vakalar nedeniyle firmanın artık kamu ihalelerine farklı şirket isimleriyle girdiği ortaya çıktı.

İlgisizlik Sürdü

Zehirlenme olayından 4 gün geçmesine rağmen, bazı çalışanların tedavisi acil ve müşahede odalarında devam ediyor. Hastane personeli, yönetimin kendilerine geçmiş olsun dileklerinde bile bulunmadığını ve firmayı koruduğunu belirtti.

Hamam Böceği Skandalı

Öte yandan, Florya Holding’in 29 Mayıs’ta hastaneye gönderdiği yemeğin içinde hamam böceği bulunduğu ve bunun tutanakla tespit edildiği ortaya çıktı. Firmaya 2 ay geçmesine rağmen herhangi bir yaptırım uygulanmadığı öğrenildi.

Zehirlenen sayısı 100’ü geçti! Yemek ihalesini alan firmayı kim koruyor?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin