Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Özel’den seçim mesajı: Geçim olmazsa seçim olur, başka çaresi yok!

Özgür Özel’den seçim mesajı: Geçim olmazsa seçim olur, başka çaresi yok!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Beyoğlu Belediyesi tarafından açılan “Beyoğlu Emekli Evi”ni ziyaret etti.

Ziyarette Özel’e Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik eşlik etti.

Özel, konuşmasında Gezi Direnişi döneminde CHP İlçe Başkanı olarak görev yapan Güney’i anımsattı: “Gezi ruhuyla Silivri Cezaevi’nde ve Bakırköy Kadın Cezaevi’nde yatan 5 arkadaşımızı selamlıyorum.”

Gezi Tutukluları Mesajı

Özel, Gezi tutukluları için şunları söyledi:

“Tayfun Kahraman partimizin üyesidir. Talepleri önce Bülent Arınç’a, sonra da Erdoğan’a iletti. Erdoğan yurtdışındayken Arınç’la konuştuğunda, ‘Ağaçları kesmeyin, buraya kışla yapmayın, AKM’yi yıkmayın, AVM yapmayın. Hedef gözetmeksiz gaz fişeği atıyorsunuz, bu şiddeti durdurun’ dedi.

Çiğdem Mater Gezi’nin belgeselini çekemedi. 7 belgesel YouTube’da var ama çekenler dışarıda, çekemeyen içeride. Mine Özerden’in para topladığı iddiası asılsız. Can Atalay, Anayasa Mahkemesi lehine karar vermek için gün sayıyor. Osman Kavala 7 yıldır yatıyor ve iddiaları ispatlanamadı.”

Emekli Zammına Tepki

Özel, en düşük emekli aylığına yapılan zamma tepki gösterdi: “Emekliler ülkeyi bugüne getirdi. Onlara sahip çıkılması gerekirken, ekonomik krizle baş başa bırakılıyorlar.”

“AK Parti iktidara geldiğinde bir emekli maaşı, 1,5 asgari ücretti. Hiç dokunmasalar bile bugün 25 bin lira olması gerekirken, sadece 12 bin 500 lira oldu. İstanbul Planlama Ajansı, İstanbul’da bir emetlinin geçinmek için en az 25 bin liraya ihtiyacı olduğunu hesapladı. Ancak AK Parti zamma rağmen emekliyi enflasyona ezdirmeye devam ediyor.”

AKP Gidecek, Kaybettiklerimizi Bulacağız

Özel, emeklilerin gelirindeki düşüşü çeyrek altın ile hesapladı: “Emekliler AK Parti iktidara geldiğinde en düşük maaşla 8 çeyrek altın alabiliyorlardı. Bugün bu maaş 3 çeyrek altın bile almıyor. 5 çeyrek altın kaybettik. AK Parti gittiğinde kaybettiklerimizi bulacağız.”

“AK Parti, asgari ücreti 25 bin lira yaparsa, en düşük emekli maaşını asgari ücret yaparsa, çay üreticisinin taban fiyatını 25 yaparsa, buğdayın taban fiyatını 15 lira verirse erken seçim demeyeceğim. Ama yapmazsa geçim yoksa seçim var!”

Özgür Özel’den seçim mesajı: Geçim olmazsa seçim olur, başka çaresi yok!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin