Özgür Özel: 22 yıl boyunca Tayyip Bey’in partisi birinci partiydi, sonunda biz birinci parti olduk

Ozgur-Ozel-22-yil-boyunca-Tayyip-Beyin-partisi-birinci-partiydi.jpg

 

Özgür Özel’in Gündeme İlişkin Değerlendirmeleri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, ABD Başkanı Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesi, normalleşme süreci ve Kuzey Kıbrıs’a ziyareti sırasında Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun kendisini karşılamaması konularında değerlendirmelerde bulundu.

Biden’ın Adaylıktan Çekilmesi

Özel, Biden’ın yarıştan çekilmesini şu sözlerle değerlendirdi: “Biden’ın aldığı kendi kararı ve sonuçta ABD’nin tercihi. Kampanyayı yürütmekte zorluk çekiyordu. Trump’ın karşısına daha zorlu bir rakip çıkacak gibi görünüyor.”

Normalleşme Süreci

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesiyle başlayan ‘normalleşme’ süreci hakkında Özel, “Ülkeyi yönetmeye talip olan ve son seçimlerde birinci parti olmuş bir partiye bu tablo yakışmaz. İlk adımı ben attım. Biz düşman değiliz. Biz bu ülkenin birinci ve ikinci partisiyiz” şeklinde konuştu.

Erdoğan’la Konuştuğu Konular

Erdoğan ile ne konuştuğu sorusuna Özel, “Kıbrıs meselesinde, Azerbaycan meselesinde bir olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu’nun Karşılamaması

Özel, Kuzey Kıbrıs ziyaretinde kendisini karşılamayan Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu hakkında şunları söyledi: “Sen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni temsil ediyorsun. Kendin gelmiyorsan birini gönder. Bu çirkin planlama büyükelçinin sorumluluğunda.”

Exit mobile version