Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Murat Kurum’un katıldığı etkinlikte Şanlıurfa Belediye Başkanı protokolden çıkarıldı

Murat Kurum’un katıldığı etkinlikte Şanlıurfa Belediye Başkanı protokolden çıkarıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da Protokol Krizi: YRP’li Başkan Gülpınar, Protokolden Çıkarıldı

Şanlıurfa Valiliği Konferans Salonu’nda düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısı, bir protokol kriziyle sarsıldı. Bakan Murat Kurum’un da yer aldığı protokol masasında, Yeniden Refah Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar’ın ismi kaldırıldı.

İsmi protokolden çıkarılan Gülpınar, toplantıda Kurum ve diğer konuşmacılara seslenerek tepki gösterdi. 350 bin kişinin iradesiyle göreve geldiğini vurgulayarak, “Burada sizin dile getireceğiniz talepler doğrudan Büyükşehir Belediye Başkanı’nı ilgilendiriyor” dedi ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak toplantıda bulunması gerektiğini belirtti.

Öte yandan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Gülpınar’ın protokolden çıkarılması hakkında açıklama yaptı. Kılıç, bu hareketin “tam bir hukuksuzluk hali” olduğunu ve devleti, kurumları ve hukuk sistemini yok saymak anlamına geldiğini söyledi.

Gülpınar’ın Açıklaması

“Malatya, Maraş ve Adıyaman’da da muhalefet partisi belediye başkanları koordinasyon toplantılarında protokolda yer almışken, burada farklı bir muameleye tabi tutulduk. Ancak 350 bin kişinin iradesiyle bu koltuğa seçildik. Sizin talepleriniz doğrudan bizi ilgilendiriyor. Kişisel görüntü kaygısı gütmüyorum. Urfa’nın taleplerini her koşulda size ileteceğiz.”

Kılıç’ın Açıklaması

“Adıyaman’da CHP’li belediye başkanının toplantıya davet edilmesiyle çelişen bu karar, yeni bir demokrasiyi yok sayma ve umutsuzluk vakasını izlemekle yetinmeyeceğimizi umuyoruz.”

Murat Kurum’un katıldığı etkinlikte Şanlıurfa Belediye Başkanı protokolden çıkarıldı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin