Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. AKP-CHP arasında yeni temas: Kadın bakanlar buluşuyor

AKP-CHP arasında yeni temas: Kadın bakanlar buluşuyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesinin ardından, CHP’nin Gölge Bakanlarının kabinedeki isimlerle teması devam ediyor.

CHP’nin Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Gölge Bakanı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 22 Temmuz saat 14.00’te Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile buluşacak ve gündemine kanayan yara olan “Kadına Şiddet ve Cinayetler” konusunu alacak.

Görüşmede ayrıca, “Kadının Soyadına Karışmayın” mesajı verilecek.

TBMM’deki görüşmede, kadınlar, şehit aileleri, gaziler, engelliler, çocuklar, Romanlar ve yaşlılar başta olmak üzere bakanlığın faaliyet alanındaki konulara ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri ele alınacak. Nazlıaka, Bakan Göktaş’a bu konuları içeren bir dosya sunacak.

Nazlıaka, görüşme öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Öncelikli başlığımız, kanayan yara ve kangren olan kadına yönelik şiddet ile kadın cinayetleri olacak. Bakana bu konudaki gerçek verileri aktaracağız” dedi.

Nazlıaka, “İçişleri Bakanının geçen hafta TBMM Komisyonuna verdiği rakamlar eksik. Yüksek binalardan atılan ve ‘Şüpheli Ölüm’ adıyla gizlenen kadın cinayetleri de var, buna göz yumulamaz” diye konuştu.

CHP’nin Gölge Bakanlarından Yalçın Karatepe, Murat Bakan, Gökan Zeybek ve İlhan Uzgel daha önce sırasıyla Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre-Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Mehmet Özhaseki ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmüştü.

AKP-CHP arasında yeni temas: Kadın bakanlar buluşuyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin