Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yağmur gibi geliyor

Yağmur gibi geliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yarın Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yıldönümü

20 Temmuz 1974 sabahı saat 06.20’de, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit, “Biz savaş için değil, barış için ve yalnız Türklere değil, Rumlara da barış getirmek için adaya gidiyoruz” diyerek harekatı açıkladı.

Serdar Denktaş’ın Anlatımı

15 yaşındaki Serdar Denktaş, harekatı Londra’da eğitim gördüğü yerden duydu. Türkiye’ye giderek Girne Kırnı Havaalanı’na indiğini belirtti. Babası Rauf Denktaş’ın “Toros” kod adını kullandığını ve sık sık “Bir gün bu dağlardan askerlerimiz gelecek” dediğini anlattı. Mehmetçik’i görünce babasının gözyaşları içinde arkadaşlarına sarıldığını söyledi.

Resmiye Canaltay’ın Anlatımı

11-12 yaşındaki Resmiye Eroğlu Canaltay, harekatı Mağusa Limanı’na doğru yola çıkarken öğrendi ancak babası tarafından saklanmaları gerektiği söylendiği için geri döndüler. Mağusa kalesinde saklandıklarını, yiyecek ve suyun az olduğunu ve sürekli bombaların patladığını belirtti. Türk uçakları Rum mevzilerini imha ettikten sonra askerin Mağusa’ya girdiğini ve büyük sevinç yaşadıklarını söyledi.

Harekatın Ayrıntıları

Harekatın parolası “Ayşe Tatile Çıksın” olarak belirlendi. 498 asker, 70 mücahit ve 1672 sivil şehit oldu. Kıbrıs Barış Harekatı, adadaki Türk topluluğunun saldırılara karşı korunması ve barışın sağlanması amacıyla yapıldı.

Yağmur gibi geliyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin