Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kendisi organ beklerken, başkasına umut oldu

Kendisi organ beklerken, başkasına umut oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizli’nin Güney ilçesi Yeni Mahalle’de 13 Temmuz’da trafik kazası meydana geldi. Denizli’den Güney yönüne giderken Oktay Burkay’ın kontrolünü yitirdiği plakasız sepetli motosiklet, 3 metre yükseklikteki dere yatağına uçtu. Kazada, Güney Belediyesi’nde işçi olarak çalışan Oktay Burkay hayatını kaybetti, yaralanan eşi Emine Burkay ise Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Tedavi gören Emine Burkay’ın beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi Burkay’ın organlarını vasiyeti üzerine bağışladı. İzmir’den gelen ekip tarafından Burkay’dan alınan karaciğer İzmir’de bir hastaya nakledildi.

Emine Burkay’ın 2009 yılında babasından alınıp kendisine nakledilen böbrekle sağlığına kavuştuğu ancak tekrar eden hastalığı nedeniyle 6 ay önce yeniden diyaliz tedavisi görmeye başladığı bildirildi. Ayrıca, Oktay Burkay’ın da 13 yıl önce babası Hasan Burkay’ın böbreği bağışlaması ile tekrar yaşama tutunduğu belirtildi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Berna Öztürk, Emine Burkay’ın ailesine başsağlığı dileyerek organ bağışında bulundukları için teşekkür etti. Öztürk, “Emine Burkay’ın hayatında bu zorlu süreçleri yaşamış olması organ bağışının önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Ailesi de vasiyetini yerine getirerek bir hastaya umut oldu.” dedi.

Öztürk, “Burkay ailesi, kendileri de uzun yıllar diyaliz süreci ve organ nakli bekledikleri için organ bağışı konusunda farkındalığı yüksek bir aileydi.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de ne yazık ki yaklaşık 33 bin hasta organ beklemektedir.” diyen Öztürk, “Vatandaşlarımızı da bu konuda duyarlı olmaya ve organ bağışında bulunmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kendisi organ beklerken, başkasına umut oldu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin