CHP Tuzla Demokrasi Hareketi, Bekir Kavalcı ve arkadaşlarını ağırladı

SOLMEDYA – CHP Tuzla İlçe Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Bekir Kavalcı ve ekip arkadaşları, CHP Tuzla Demokrasi Hareketini ziyaret ederek yaklaşan yerel seçimler üzerine görüş alış-verişinde bulundu.

Aydınlı Yonca Kafe’de gerçekleşen toplantıda Demokrasi Hareketi sözcüsü Özkan Toraman Bekir Kavalcı ve arkadaşlarına hoş geldin diyerek Belediye Başkan aday adayı Bekir Kavalcı’ya başarılar diledi.

CHP Tuzla Demokrasi Hareketinin yaptığı çalışmaları anlatarak,  çıkışlarının nedenlerine değindi.  “Demokrasi hareketi CHP 13. İlçe kongresi delege seçimleri süreciyle birlikte partimizdeki eksiklikleri yerinde tespit ederek, yeni arayışlar, yeni çözümler üreten, üretmeye çalışan partili emekçi arkadaşlarımızın bir araya gelmeleriyle ortaya çıktı.  Arkadaşlarımızla partide yaşan olumsuzlukları masaya yatırarak, üzerinde günlerce tartışarak örgütlenme hedeflerimizi belirledik. Kısa, orta ve uzun vadeli bir planlama ile politik bir yapılanmayı harekete geçirdik.  Açık söylemek gerekirse bu hareket partimizin siyaset üretememesinden kaynaklı olarak ortaya çıktı. Siyaseti üç beş kişinin yönlendirdiği ve ikbali için değil, örgütün karar ve yetkide söz sahibi olması, partiye egemen olması için öncelikle mahalleyi yeniden inşa etmek ve tüm mahallede güçlü bir örgütleme için kolları emekçi arkadaşlarımızla birlikte sıvadık.  Siyaseti salonlarda nutuk atarak değil, sokağa çıkarak, sorunları tespit ederek ve eğleme dönüştürerek yapmaya başladık.  Bu çalışmalar halkımızın da ilgisini çekti, birçok partili arkadaşlarımız da bize katılarak siyaset yapma isteklerinde bulundu. Bu ana kadar siyaset, partide bir şey olmak isteyenlerle, bir şey yapmak isteyenler arasında geçti.  Böyle olunca da siyaseten bir sonuç alınmadı. Hiçbir arkadaşımız kişisel bir beklenti içinde olmadan, siyaset üretmek, partimize katkı yapmak, önümüzdeki yerel seçimlerde de adayımız kim olursa kazanması için katkı sunacağız. “ dedi ve sözü Bekir Kavalcı başkana bıraktı.

Tuzla Belediye Başkan Aday Adayı Bekir Kavalcı konuşmasına teşekkür ederek başladı.  Eskişehir doğumluyum. Aslen de Konyalıyım. Eşim Sivaslı, kayın validem ve katın babam da aramızda bulunmaktadır.  Ben Suni, eşim Alevidir.  Hiçbir zaman din, dil, ırk ayrımı yapmadım, yapanları da doğru bulmuyorum. Netice itibarıyla hepimiz insanız,  önemli olan insani değerlere önem vermektir.  Buraya gelmeden 2-3 saat önce Cemil başkan ile bir görüşme yaptım, Demokrasi Hareketi ile bugün görüşeceğimi söyledim, hepinize selamları var. Adaylığının açıklanmasından kısa bir süre içeri alınması manidar bir durum.  Bu konuda ne ilçe, ne il bir açıklama yapmadı, biz birbirimize ne zaman sahip çıkacağız. Bu konudaki sessizliğe bir anlam veremedim.

Adaylığım konusuna gelince ben uzun yıllar Kadıköy Belediyesinde çalıştım. Belediyeciliğin her safhasını en ayrıntısı ile biliyorum. Bu konuda edindiğim bilgi, birikim ve deneyimimle Tuzla’yı halkımızla hep beraber birlikte yönetmeye adayım, bu konuda tüm hazırlıklarımı yaptım. Şayet ben aday gösterilirsem, üzerinde titizlikle çalıştığım birçok projeyi o zaman detaylı olarak paylaşacağım.  Sokağa hep beraber çıkarak çalışmalara başlayacağım. Kesinlikle de kazanacağıma inanıyorum, kazanabilmek için farklı görüşten insanlardan da oy almamız gerekiyor, sağ kökenli çevrem var, derneklerle sürekli temas halindeyim. Bire bir görüşmelerimizde bana destek olacaklarını söylüyorlar. Başaracağıma inancım tamdır. Bugün ilden beni aradılar, benimle bir görüşme yapacaklar, bu gelişmeyi de sizlerle paylaşmak istedim diyerek sözünü tamamladı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda birçok soruya samimi ve içten yanıtlar vererek toplantı sonuçlandırıldı.

Exit mobile version