Advert
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP’li Onur Öktem Etimesgut Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Onur Öktem kimdir?

CHP’li Onur Öktem Etimesgut Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Onur Öktem kimdir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Etimesgut İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresi’nde ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Etimesgut İlçe Başkanlığı 12. Olağan Kongresi’nde başkanlığa seçilen Onur Öktem, Etimesgut Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

Etimesgut Kent Konseyi’nde gerçekleştirilen açıklamaya katılımın yoğun olduğu gözlendi.

CHP’li Onur Öktem Etimesgut Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından programa Onur Öktem’in ilçe başkanlığı döneminde yaptığı çalışmaların sinevizyon görüntüleriyle devam edildi.

Kürsüye çıkan Öktem, katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasına, aday adayı olanlardan bazılarını tanıdığını bazılarını ise tanımadığını belirterek, aday adayı olan herkese amasız, fakatsız başarılar dilediğini söyledi.

“ZOR ZAMANLAR BİZİ BULDU!”

Zor zamanların bizi bulduğunu ve her yerin toz duman olduğuna dikkat çeken Öktem“Sokağa çıkmaya tedirgin oluyoruz. Kapımız çaldığı zaman yüreğimiz ağzımıza geliyor. Biliyorum, hayatın gerçekliği evinizin içindedir. Mutfağınızdaki yangın, ruhunuzun huzursuzluğu, yarınlara olan korkularınız var. Korku iyidir. Gerçekçi olmamızı sağlar. Sorun korkuya teslim olup olmamanızda aslında.” dedi.

“SİZLER SEVEREK YAŞAYIN!”

Dünyanın yaşanabilir olması için insanın sevdasını, umutlarını yüreğinde yaşatması gerektiğinin altını çizen Onur Öktem, Sizler; sevdası, dünyası yalan olanlara rağmen sevdasını yaşayanlardan, dünyasını yaşanabilir kılanlardan olun. Kalbim deyip kalbinizi öldürmeden sevin ve yaşayın. Bu yüzden ben, doğup büyüdüğüm, yaşadığım Etimesgut’u kalbim deyip, öldürmeden sevip yaşamak istiyorum.” dedi.

Onur Öktem, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Bana bakmaktan öte görün istiyorum; aşkımı, yarınlara olan umutlarımı, kalbinize asabileceğim güneşi hissedin istiyorum.

Dünde kalmadan yarınlarımızı, sevgiyle örgütleyebiliriz. Biz, bizi biz yapan değerlerimizle ortaya bir irade koyabiliriz.

Bugün huzurlarınızda özgürlük irademi haklı gururla ortaya koyuyorum.

Ben, ailem dediğim örgütüm bana ihtiyaç duyarsa buradayım demeye dün devam ettim, bugün de devam ediyorum, yarın da devam edeceğim.

Etimesgut, Etimesgutlularındır Diyenlere Sesleniyorum

Buradan, Etimesgut Etimesgutlularındır diyen aday adaylarımıza sesleniyorum: Amasız, fakatsız gelin irademize paydaş olun. Dayanışmamızı samimiyetle, sevgiyle büyütelim. Yarınlarımıza yürekten paydaş olalım.

Dostlarım! Ben Onur Öktem. Bedel ödemekten bir saniye tedirgin olmayan ben.  Söz konusu örgütüm olunca barikat kuran ben. O barikatın altında duyguları ezilirken her şeye rağmen yeniden ayağa kalkıp barikatı güçlendiren ben, dünü dünde bıraktığımı söylüyorum. Acılarıyla dün benim olsun, mutluluğuyla yarınlar sizinle birlikte Etimesgut’umun olsun istiyorum.

Gerçekçi Olmayı Başarabilmeliyiz

Gerçekçi olmayı başarmalıyız. Kazandığım kongrelerden sonra değerlerime sahip çıkmamdan ötürü görevden aldılar. Yeniden aday olur, kazanır, diye disipline tedbirli sevk ettiler ki aday olamasın dediler. Yetmedi, 16 yaşından bu yana hizmet ettiğim yuvamdan tüzük ve disiplin yönetmeliğini çiğneyerek kâğıt üzerinde ilişkimi sonlandırdılar. Mahkemeyle geri döndüm ve döndüğümde şunu gördüm; dönün bir bakın sol yanınıza; dün olduğu gibi bugün ve yarın olacağı gibi haklılığımı yaşatan örgütümü göreceksiniz.

Hiç kimse ben diyemez. Ben, “ben” diyemeyeceğim gibi sen, ben diyemezsin. Sen korkamazsın, sen yılamazsın, sen sinemezsin. Çünkü sen bir Deniz’sin çünkü sen bir Yusuf’sun çünkü sen bir Hüseyin’sin. Çünkü ben, senim.

NASIL BİR ETİMESGUT?

Nasıl bir Etimesgut hayal ettiğinden söz eden Onur Öktem“Ruhumuzun doyduğu bir anakenti hayata geçireceğiz” diyerek, “Doğduğum bu toprakların ne kadar cömert olduğunu bir bilseniz” diye sözlerine devam ederek şunları söyledi:

Çıkın Eskişehir yoluna, batıya doğru yol alırken sağlı sollu uçsuz bucaksız Etimesgut’un mahallelerini göreceksiniz. Doğasından, toprağına, hayvanına, kısacası özlemini duyduğunuz bir eko-kent hayal ediyorum. Sadece başkentimizde değil, Türkiye’mizde parmakla gösterilecek eko-kent mahalleleri, ortak akılla, bölge sakinlerinin taleplerini dikkate alarak yaşama geçirmek istiyorum.

Sokak hayvanlarımıza geç kalmayacağız. Kuracağımız hayvan çiftliklerinde misafirlerimiz olacaklar. Bakımları yapılacak, sağlıklı hale getirilecekler. Kısırlaştırıldıktan sonra insanlarla uyum problemi olmayanları yeniden içimize katacağız. Yalnız takipli bir şekilde. Küçük bir izleme cihazıyla bir gözümüz sürekli üzerlerinde olacak. Hırçınlaşmaya devam edenleri hayvan çiftliklerimizin kalıcı sakinleri haline getireceğiz.

Sosyal yardımlarımız dünden daha güçlü devam ederken, dar gelirli ailelerimiz için kuracağımız kooperatiflerimiz hayatımızın bir parçası olacak. Özellikle merkez bölgemizdeki dar gelirli ailelerimizin kadınlarınıüretimimizin bir parçası haline getireceğiz.

Sokak sanatçılarımız için 38 mahallemizin tamamında sanatını gerçekleştirebileceği sanat durakları hayal ediyorum.

Açık hava tiyatroları hayal ediyorum.

Parkları; yaşam alanlarına dönüşmüş bir Etimesgut hayal ediyorum. Kamp sandalyesini, kitabını alıp, gelenlerin uğrak durakları olacak MUTLU BAHÇELERİMİZ olsun istiyorum.

Planlı yapılanma ile insan odaklı bir yaşamın gerçekleştiği bir Etimesgut hayal ediyorum.

Ailenizle, arkadaşlarınızla vakit geçireceğiniz ilk tercih yerinizin Etimesgut olmasını istiyorum.

Üniversitelerimizle iş birliği halinde olacağız. İlçemizde maddi imkânsızlıklar yüzünden eğitim hayatını bırakan, bırakmak zorunda kalan veya kalacak olan, doğru yönlendirme yapılmayan evlatlarımızı bulacağız. En doğru yönlendirme ve destekle eğitim hayatına yeniden kazandırmak istiyorum.

Üniversite öğrencilerimiz için yurtlar, akademik çalışmaları için kaynak destekleri, temel ihtiyaçları için alacakları burslarla ilçesine aidiyet besleyen evlatlarımıza mutlu anakent sunmak istiyorum.

“İstanbul’u ne kadar istiyorlarsa Etimesgut’u da o kadar istiyorlar!”

Rakiplerimiz, seçimlere cumhur ittifakı ile tek çatı altında girecek. Devletimizin stratejik kurumlarının Etimesgut’a taşınmasıyla Etimesgut artık sıradan bir ilçe olmaktan çıktı. Çok açık söylüyorum, İstanbul’u ne kadar istiyorlarsa Etimesgut’u da o kadar istiyorlar.

Karşılaşacağımız engelleri biliyoruz. Eğer bu tablo karşısında yeniliriz diyenler varsa içinizde aman ha aman! Yenilgi dediğiniz; düştüğünüz yerden ayağa kalkıp attığınız ilk adıma kadardır. Ben hayatım boyunca karamsarlığa teslim olmadım. Korkularımın beni esir almasına müsaade etmedim.

Şöyle derin bir nefes alın ve gülümseyin.

Ben toplumu dönüştürme üzerine eylem ve söylemlerimi belirlerim. Toplum değişmediği sürece hiçbir devrim kalıcı olmaz.

Üç günlük dünyada eğilip bükülmeye gerek var mı? Ne kadar ömrünüzün olduğunu bilmeden yarınlardan korkmaya gerek var mı? Algı yarattığınızı düşünürken kendinizi kandırmaya gerek var mı?

Ölümü tatsanız da yenilmeyeceksiniz. Yeni doğmuşçasına MERHABA diyebiliyorsak BAŞARMIŞIZ demektir.

Ben programını yazdığım, liderliğini üstlendiğim kadromla birlikte, birebir yarıştığım hiçbir seçimi kaybetmedim. Gelin hep birlikte problemleri tespit edelim, çözüm yollarını ortak akılla belirleriz ve sorunlarımızı ortak akılla çözeriz.

Bir yerlerden mucize beklemeden örgütlülüğümüzle var olmak zorundayız. Aksi halde üzerimize basıp giden çok olur, çok.

Yerel de bir 5 yıl daha kaybetmeyelim, diye Belediye Başkanlığı için aday adaylığımı huzurlarınızda açıklamaktan onur duyuyorum. Her şeye rağmen kazanacağız!

Etimesgut’um; seni, kavgamı beslediğim aşkla seviyorum. İyi ki varsınız.”

ONUR ÖKTEM KİMDİR?

Onur Öktem, 9 Ağustos 1985’te Ankara’da doğdu. Babasının adı Enver, annesinin adı Ayşe’dir.

İlköğrenimini, ortaöğrenimini ve yükseköğrenimini Ankara’da tamamladı. 2008 yılında akademik başarısından dolayı Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü Şeref Listesine girdi ve aynı yıl Endüstriyel Elektronik bölümünden mezun oldu. 2012 yılında ise Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu.

2003 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), 2008 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği (ODTÜ MD), 2012 yılında ise Anadolu Üniversitesi Mezunlar Birliği Üyesi oldu. 2020 yılında İkinci Yüzyıl Derneği’nin Kurucu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu.

Onur Öktem, 2001 2002 yılları arasında CHP Lise Örgütlenme Komisyonu Başkanlığını, 2003 – 2007 yılları arasında CHP Keçiören İlçe Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Üyeliğini, 2003 – 2007 yılları arasında ADD Keçiören Şube Gençlik Kolu Başkanlığını, 2006 – 2008 yılları arasında ODTÜ CHP Örgütlenme Komitesi Başkanlığını yaptı.

2008 – 2012 yılları arasında özel sektörde; Baş Teknik Yöneticisi ve AR-GE sorumlusu, Pazarlama ve Satış Departmanı Yöneticisi, Finans Departmanı Yöneticisi olarak çalıştı. 2012-2013 yılları arasında Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgelerinde vatani görevini yerine getirdi. 2014 yılından itibaren kurucusu olduğu şirketler grubunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. Şirketler Birliği olarak gerçekleştirilen belirli projelerde Üst Düzey Yönetici olarak görev yaptı.

2014-2015 yılları arasında ODTÜ Mezunları Birlik ve Dayanışma Hareketi Sekreterliğini ve ODTÜ Mezunları Stratejik ve Yenilikçi Düşünce Kulübü Kurucu Üyeliği görevlerini yürüttü.

Onur Öktem, CHP Keçiören İlçe Başkanlığı’nın 15 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilen 10. Olağan İlçe Kongresi ile 18 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilen 11. Olağan İlçe Kongresi’nde çarşaf liste yöntemiyle CHP Ankara İl Kongre Delegeliğine seçildi. CHP Keçiören İlçe Kongre Delegesi olarak görev yaptı.

Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Etimesgut’ta 7 Temmuz 2019’da gerçekleştirilen CHP Etimesgut İlçe Başkanlığı 2. Olağanüstü Kongresi’nde İlçe Başkanlığına seçilen Onur Öktem, CHP’nin kuruluşundan günümüze dek nüfusu 600 bini aşmış bir anakent ilçede seçimle göreve gelmiş en genç İlçe Başkanı unvanını alma başarısını gösterdi. 22 Aralık 2019’da gerçekleştirilen CHP Etimesgut İlçe Başkanlığı 12. Olağan Kongresi’nde yeniden İlçe Başkanlığına ve CHP Ankara İl Kongre Delegeliğine seçildi. CHP Etimesgut İlçe Kongre Delegesi olarak görev yaptı. CHP Ankara İl Başkanlığı’nın 16 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilen 37. Olağan İl Kongresi’nde CHP 37. Olağan Kurultay Delegesi seçildi.

CHP’li Onur Öktem Etimesgut Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Onur Öktem kimdir?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin