1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Optimar’ın anketine göre İmamoğlu 12 puan önde

Optimar’ın anketine göre İmamoğlu 12 puan önde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Partilerin, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim öncesi adaylarını belirlemeye başlamasıyla, anket çalışmaları da yoğunlaştı.

Seçimde tüm partilerin üzerinde en fazla yoğunlaştığı il olarak İstanbul öne çıkıyor.

AKP’li Hilmi Daşdemir’in sahibi olduğu Optimar’ın son anketine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yarışı açık ara önde götürüyor.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın bugünkü köşesinde aktardığı ankete göre, AKP’li aday adaylarıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ismi yan yana yazılarak oy verme eğilimi soruldu.

Ankete göre, CHP’nin İstanbul adayı İmamoğlu ile AKP’nin olası adaylarının oy oranları şöyle:

İmamoğlu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yarışırsa; İmamoğlu yüzde 46.3, Koca yüzde 34.9 oy aldı. İkisine de oy vermem diyenlerin oranı yüzde 18.8 oldu.

İmamoğlu ile eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yarışırsa; İmamoğluy üzde 48.8, Kurum yüzde 30.2 oy aldı. İkisini de oy vermem diyenlerin oranı yüzde 20.9 oldu.

İmamoğlu ile eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yarışırsa; İmamoğlu yüzde 51, Soylu yüzde 28.5 oy alıyor. İkisine de oy vermem diyenler yüzde 20.6.

İmamoğlu ile Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu yarışırsa; İmamoğlu yüzde 50.3, Göksu yüzde 26.5 oy alıyor. İkisine de oy vermem diyenlerin oranı yüzde 23.1.

İmamoğlu ile eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yarışırsa; İmamoğlu yüzde 49.9, Karaismailoğlu yüzde 23.3 oy alıyor. İkisine de oy vermem diyenlerin oranı yüzde 26.8.

İMAMOĞLU’NU BAŞARILI BULANLARIN ORANI YÜZDE 42,6

Öte yandan araştırmada İstanbulluların yüzde 42.6’sı İmamoğlu’nu başarılı bulurken, yüzde 34.4’ü başarısız görüyor. Yüzde 23’ü “orta” diyor.

“İmamoğlu aday olsa oy verir misiniz?” diye sorulduğunda ise yüzde 45.5’i “Evet” derken, yüzde 41.8’i “Hayır” şeklinde yanıt veriyor. Yüzde 12.7’si kararsız.

Optimar’ın anketine göre İmamoğlu 12 puan önde
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin