Kurtuluş Bazu ile Gazeteci Ayson Karabağ yerel seçim üzerine konuştu

Kurtuluş Bazu Biyografisi

01.02.1975 yılında Ardahan ’da doğdum. Babam Halit , annem yardımsever Hediye Hanım’dır. 13 kardeşiz, Ardahan havası içinde dünyaya gelen örflerin ve adetlerini öğrenen mücadeleci bir babanın gül kokan evlatlarıyız. Ardahan ’da pek çok sanatçı, şair, profesör, iş insanı, doktor ve Avukat Politikacı yetişmiştir. Ardahan , ağaçlarıyla dolu yemyeşil ve dağin kenarında çevrilmiş bir ilçeden oluşan bir yer. Böyle bir ilçede doğmanın ayrı bir anlamı var. Evliyim üç çocuk babasıyım,

Ardahan ‘da büyüyen bütün çocukların hayallerini Öğretmen olmak süslerdi. Doğunun özellikleri içimize yansımış yerimizde duran değil mücadele eden kişileriz. Biz de İstanbul’a taşınanlardan bir Ardahanlıyız . İlk okulunu Ardahan’da okudum , orta lise okulu İstanbul’da okudum .Üniversitesi İstanbul İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü mezunu olduğum zaman CHP gençlik kollarında görevliydim , askerliğimi yedek subay olarak tamamladım.

Kendi kendimize yetiyor, kimseye muhtaç olmadan yaşayıp gidiyorduk. Gel zaman git zaman okul bitince Mali Müzevirliğe başladım. Gençliğimizde ezilen kişilerin yanında olduk, haksızlığa karşı geldik .Çalışan işçi arkadaşların işlerine yardımına koşmak, onların sorunlarını çözmek hoşuma gidiyordu. Hak arama bilenlerden biri olduğum için , işçi hakların arayan biri olarak kendi arkadaşlarımın sorunları ile ilgilenmeye başladım. Ezilenin hakkını ararken solcu oldum. Candan, yürekten davranan arkadaşların ilgisi ve sıcaklığı samimiyeti beni solcu içine çekti. İşçilerin içinde sendikalaşmak, örgüt kültürü içinde kendimi buldum , solcu abilerin yanında yetiştim;

birlik içinde olmak aynı çatı altında olmak için örgütlendik. Kendimi CHP içinde buldum birine dokunmak birine ışık olmak birine umut vermek benim hayatım oldu. İlginin olması beni CHP ortamına çekmiştir.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve bilirkişilik mesleğini icra etti. Kâğıttan ambalaj ürünleri imalatı faaliyetlerinde bulundu. Birden çok sivil toplum kuruluşlarına üyesi oldum. İngilizce biliyorum. Sevgili arkadaşlar, yaşantınız boyunca bazen elinizdeki imkanlar yeterli olamayabilir. Bu çok doğaldır. Unutmayın ki bundan çok daha önemli bir şey vardır: inanmak başarıya giden yolun ilk ve en önemli basamağıdır. Bu sebeple hedefiniz ne olursa olsun önce başaracağınıza inanın sonra elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.

Bir  Esenyurt Selami Gönderebilirsiniz .Hepinize Esen yurt kokulu güzel günler diliyorum.

 

 

Neden CHP?

Sevgili kardeşim, biz gözümüzü açtık CHP. Biz hayatta haksızlığa karşı baş kaldırmış bir milletin evlatları olarak kendimize en yakın CHP’yi gördük. Babamın bize nasihati; ilk kendiniz için çalışın sonra aileniz için çalışın en sonunda devlet için çalışın. Biz büyüklerin zamanı geldi: biz de elimizi taşın altına sokmak zorundayız. Görev almak zorundayız. Eski sol ruhu yaşatmak zorundayız.

Biz  sizin zamandaki Solcular  Tanıyabilir mıyız?

Bizim solcular insan sever. Bizim solcular hayvanları sever. Bizim solcular doğayı sever. Bizim solcular çocukları sever. Bizim solcular kadınlara bacım diye bakarlar. Bizim solcular mücadele vermesini bilirler. Bizim solcular vatan sever. Bizim solcular bayrak sever. Bizim solcular halk sever. Bizim solcular haksızlığa baş kaldıranlardır. Bizim solcular menfaat için boyun eğmezler. Bizim solcular vatandaş için hizmet etmesini bilirler. Bizim solcular engellerin mücadelesini vererek çalışırlar. Bizim solcular ne kadar güzel şey varsa halkla paylaşmasını bilirler. Bizim solcular okuyan kişilerdir. Bizim solcuların elinden kitap ve gazete düşmez. Gururla söylüyorum: Ben de solcuyum. Şimdi karar sizin.

İlçeyi ilçe yapan kim olacak?

Ekip çok önemli. Burada ilçemizin gelişmesi için destek alarak ekibimizi geliştirecek olan ekiptir. Öyle bir ekip kuracağım ki kimse telefonla aradık ama bulamadık diyemeyecek. Mesaj

okuyan, whatsap’dan  okuyan, sosyal medya üzerinden iletişim kuran biri olacağım. Ekibimle birlikte hizmette olacağız, 24 saat çalışacağız. Bizim bayramımız da tatlımız da çalışmak olacak. İlçemizin gelişmesi için, esnafın daha iyi ticaret yapması için; girişimciler, sanatçılar, sporcular olsun her dalda her alanda Esenyurt adı olacak. Kaliteli bir ilçe olacak; sağlıklı, huzurlu yaşayan vatandaş olacak. Ben ilçemiz için çalışmaya her işine koşmaya hazırım. İlçemiz için kapıda yatmaya da hazırım. İlçe adına, Esenyurt adına farklı siyasetçi de olsa halk adına istemek zorunda.

Başkanım hedefe ulaşmak için ne söylemek istersiniz?

Bazen elimizdeki imkanlar yeterli olmayabilir. Bu çok doğaldır. Unutmayın ki, bundan çok daha önemli bir şey vardır. İnanmak, başarıya giden yolun ilk ve en önemli basamağıdır. Bu sebeple hedefiniz ne olursa olsun, önce başaracağınıza inanın, sonra elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.

Baba Nedir, Babanızı Bize Anlatır mısınız?

Babam, çalışkan, mücadeleci, geri vitesi olmayan, engelleri aşmasını bilen, sabırlı, azimli çalışan bir baba. Ağzından bir kötü kelime çıkmayan, aklında yanlış cümle barındırmayan biriydi. Benim gözümde kahramanımdı. Babam yanımda nefes almakta zorlanırdık otoriter harbi doğru bir adamdı. Yanlış olmazdı. İnsan kırmazdı. Beni daha iyi yönlendirirdi. Onun için babanızın kıymetini bilin, o çıranın dibindeki ışığından faydalanın. Onun elindeki şifadan faydalanın, bilgisinden, tecrübesinden faydalanmasını bilin. Sevgide saygıda haddinden fazla vermesini bilin. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Babam giderse dağın gitti, atam gitti, sırtım gitti, yolum gitti, elim gitti, canım gitti, çocukluk yanım gitti, öpülecek elim gitti, bayram gitti. Allah rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun. Işıklar içinde uyusun.

 

 

Anne Nedir?

Annem tam bir Anadolu kadınıydı. Anne cennet kapısıdır. Anne öğretmenimdir. Beni hiç yalnız bırakmadı. 13 çocukla büyüten kadın olarak mücadele veren, çocuklarını kollayan, koruyan, sarmalayan bir anne. Sevgi dolu biriydi. Benim hayatıma güç veren sihirli biriydi. anadolu hanımefendisiydi. Allah uzun ömürler versin .Annem öpülecek elimdir, duasını aldığım gücümdür.. Bereket kapımdır. . Benim öğretmenimdir.

Kardeş Nedir?

Aynı ortamdan, aynı odada aynı yatakta büyüdüğün, hayaller kurduğun, birlikte güle oynaya büyüdüğüm kardeşlerim benim vitaminim, benim dermanım, benim ilaçlarımdır. Hayatta duruşumdur, sevincimdir. Benim gücümdür, Yaslandığım dağımdır. Suyumdur. Vitaminimdir. Kanımdır.

Kardeş kardeşle konuştuğu zaman, eksikleri kapatan olmalıdır, yol gösteren, el veren, yardıma koşan olmalıdır.

 

 

 

 

Exit mobile version