Hasan Uzunyayla, CHP Tuzla Demokrasi Hareketi ile adaylık konusunda görüş alış-verişinde bulundu.

SOLMEDYA –CHP Tuzla eski ilçe başkanı Hasan Uzynyayla ve arkadaşları, CHP Tuzla Demokrasi Hareketine ziyaret ederek yaklaşan yerel seçimler ve aday üzerine bir sohbet gerçekleştirildi. Aydınlı Yonca Kafe’de gerçekleşen toplantıda Demokrasi Hareketi sözcüsü Özkan Toraman Hasan Uzunyayla ve arkadaşlarına hoş geldin temennisinde bulunarak, CHP Tuzla Demokrasi Hareketinin yaptığı çalışmaları anlatarak,  çıkışlarının nedenlerine değindi. Yaptığı konuşmasında, ”Partiye emek veren arkadaşlar olarak, parti içi demokrasinin eksiklerini onarmaya çalışan, partide ayrışmayı değil, bütünleşmeyi sağlayarak Tuzla’da 32 yıldır kaybedilen yerel seçimlerde iktidar olabilmenin yollarını arayan, bu konuda toplumsal muhalefeti de yanımıza alarak partiye katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Yerel seçimlerde alınan yenilgilerde sorumlu olanlar bugüne kadar hiçbir yenilginin muhasebesini yapmadan hareket etmektedir. Bizler Tuzla’da siyaset yapan emekçiler olarak tıkanan siyasetin kanallarını açmak için ilkelerimizi belirleyerek kararlı bir şekilde yola çıktık. Siyaseti üç beş kişinin yönlendirdiği ve ikbali için değil, örgütün karar ve yetkide söz sahibi olması, partiye egemen olması için demokrasi mücadelesini sürdürmekteyiz. Bu mücadeleyi tüm mahallelerde yaygınlaştırarak sağlıklı ve kalıcı bir örgütlenme mücadelesi vermekteyiz.” Dedi ve yaklaşan yerel seçimlerle ilgili amaçlarının Tuzla’da yerel seçimleri almak olduğunu, bunun için hareketimiz adayın kim olduğuna bakmaksızın, örgütün hangi yöntemle olursa olsun çıkaracağı adayı destekleyeceklerini vurgulayarak sözü Hasan Uzunyayal’ya bıraktı.

CHP Tuzla eski ilçe Başkan Hasan Uzunyayla, konuşmasına teşekkür ederek başlayarak, “Bugün buraya bir toplantıdan geliyoruz. Kalabalık bir arkadaş gurubu ile katıldığım için sakın yanlış anlamayın. Arkadaşlarımızı sizlere tanıtmak istiyorum diyerek söze başladı. Tek tek isimleri vererek arkadaşlarını tanıtmış oldu.  Tuzla’da uzun yıllar siyaset yapıyorum,  örgütün hafızasını en iyi bilenlerdenim. Genelde her arkadaşla bir hikâyemizin olduğunu sizlere anlatabilirim. Yıllar önce emek veren arkadaşlarımızın heyecanını gören, bilen bir arkadaşınızım.

 Bugün neden buradayım, Öncelikle itiraf edeyim Tuzla Demokrasi Hareketini yakinen takip ediyorum. Önemli bir çalışma yapıyorsunuz, çalışmalarınızı takdirle karşılıyor, çok mutlu oluyorum. Bir eksikliği gidermiş ve partimize önemli katkılarda bulunuyorsunuz. Bende kendimi Tuzla Demokrasi Hareketinin içinde görüyorum.  Önümüzde bir yerel seçim var, iddia sahipleri doğal olarak adaylıklarını seslendiriyor, bu anda kadar iki arkadaşımız adaylık açıklamasında bulundu. Ben açıklama yapmadan siz emekçi partili arkadaşlarımla görüş alış-veriş içinde olmak istiyorum. Ben bu partiye uzun yıllar emek verdim, sokak, sokak çalışma yaptım, Tuzla’da bir karşılığımın olduğunu görüyorum.  Örgütü iyi bilen, sokak çalışmalarını iyi bilen biri olarak örgütü toparlayacağımı ve aday olursam seçimi alacağıma inanıyorum. Bu anda bazı arkadaşlar adaylık konusunda algı operasyonu yapıyor, araştırmalarda birinci olduğunu söylüyor. Bu iddialar doğru değil, araştırmayı kim ve hangi firma, hangi verilere dayanarak yaptırdınız diye sorsanız bir araştırma veremezler. Ellerinde araştırma olan varsa kamuoyu veya basın ile neden paylaşmıyorlar.” Dedi ve tekrar Demokrasi Hareketine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek yaklaşık 3,5 saat süren toplantıda sorulan sorulara samimi yanıtlar vererek toplantı sonlanmış oldu.

Exit mobile version