CHP’nin Meclis’teki yargı nöbeti başladı: ‘Darbeyi halk bastırır’

ZaA1

SOLMEDYA – Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi’ni tanımayan kararı ile ilgili TBMM’ye yaptığı “Danışma Kurulu” çağrısı karşılık bulmayan CHP, Meclis Genel Kurulu’nu terk etmeyerek “adalet” eylemine başladı. Eyleme, CHP Genel Başkan Özgür Özel de katılırken, TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ile HEDEP, Demokrat Parti ve Türkiye İşçi Partisi vekilleri de destek verdi. CHP’li 25 milletvekili, yargıyı protesto etmek için sabah 08.30’a kadar oturma eylemini sürdürüp, ardından 25 milletvekiline nöbeti devredecek.

CHP’nin Meclis’te başlattığı adalet nöbetiyle ilgili konuşan Özgür Özel, “Kendisiyle telefonda konuştuğumda Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş da bu durumdan hoşnut değildi. Gün boyu ne oldu da Meclis Danışma Kurulunu toplayamadı? Galiba, yürütmenin yasamaya tahakkümü oldu” dedi. “Amacımız, darbe girişimine dikkat çekmektir. Darbeyi halk bastırır. Milletimizin bu darbeyi bastıracağına inanıyorum” diyen Özel, “15 Temmuz’da topla tüfekle yapılan darbe girişimi bugün Yargıtay tarafından kalemle, imzayla yapılıyor” diye konuştu.

Yargı krizinde MHP’nin rolüne dikkat çeken Özel, “Yargıtay, hepimizin toplum sözleşmesi olan Anayasa’ya kafa tutmaktadır. MHP içindeki bir grup bu işin içindedir. Siz, hepimizi bir arada tutan Anayasaya kafa tutarsanız bu ülkede kamu düzenini nasıl sağlarsınız?” dedi.

BAROLAR BİRLİĞİ’NİN YÜRÜYÜŞÜNE DESTEK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) bugün düzenleyeceği “Hukukun Üstünlüğü” Yürüyüşüne destek mesajı paylaştı. Özel, “Milletvekillerimizle birlikte katılıp destek vereceğiz” dedi.

Özel, “Yargıtay’ın kararının ardından “Yarın Türkiye Barolar Birliği’nin düzenlediği ‘Hukukun Üstünlüğü’ Yürüyüşüne, milletvekillerimizle birlikte katılıp destek vereceğiz. Bu, anayasal düzene karşı kalkışma girişimine tepkisini göstermek isteyen tüm Ankaralıları yürüyüşe destek vermeye davet ediyorum” dedi.
Yalnız gecelerinize eşlek edecek kadınlar istanbul escort bayan sitesinde bekliyor.

Exit mobile version