1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Karahasan Kocaeli İl Kongresi’nde “Kemalizm asıl şimdi; CHP tam sol ileri” dedi.

Karahasan Kocaeli İl Kongresi’nde “Kemalizm asıl şimdi; CHP tam sol ileri” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Kocaeli İl Kongresi: Ünal Karahasan’dan Önemli Mesajlar

CHP Genel Başkan Aday Adayı Ünal Karahasan, 38. CHP Kocaeli Olağan İl Kongresi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Karahasan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Zamanın derinliklerinden gelerek bu dönemin zorluklarına tepki göstermeye buradayım. Atila İlhan ile 40 yıl boyunca kentimizin sokaklarında yapılan derin sohbetlerin ardından buradayım. Onun vasiyetini ve tavsiyelerini benimseyerek buradayım. Atatürk’ün iki değerli mirasını koruma amacıyla buradayım. Evet, doğru bir platformda bulunuyorum; CHP’deyim. Bilgelik liderlerin, ölçülülük yaratıcıların, cesaret ve mertlik savunucuların, adaletin ise her bireyin sahip olması gereken değerler olduğunu belirten Platon’un öğretilerinden hareketle, yanlışlara karşı durma niyetiyle buradayım. İtiraz etmeye geldim.

 

Küresel Kapitalizm ve Yapay Zeka Tehlikesi

Yönetim erkinde elinde bulunduranlar için beka birincil sorundur. Otokrasiler, bekayı kendi hükümranlığının geleceğini temin için korkan bir teyakkuzla ele alırlar ve onu kaybetmemek için de şedit, hırçın, hoyrattırlar. Giderek hukukun üstünlüğünü, üstünlerin hukukuna kanun yoluyla da parti devletine dönüştürürler. Kendi bekalarını da sürdürebilmek için. Demokrasiler, yönetim erkini kuvvetler ayrılığı dizgesi içinde, kurumlar aracılığıyla toplum tabanına ulaştırmak isterler. Dünyayı mahveden, harap eden küresel kapitalizm, gittiği yerlere bu iki otokrasi ve demokrasi tekniğini birden kullanarak gidiyor. Mısır’ı, Tunus’u, Libya’yı, Irak’ı, Suriye’yi harap etmeye giderken demokrasi götürüyordu. Artık tehdit bunun dairesine geçti. Artık beka, milletlerarası bir gerilim olmaktan başka bir formasyona dönüştü. Nedir o? Günümüzde yapay zekanın aldığı boyut ile artık yapay kuş, yapay haşere hedefteki insanları gidip yok edebilecek bir yere geldik. Buna hangi güvenlik kalkanları ile, hangi güvenlik konseptleri ile karşı konulabilir? Yapay zekaya karşı yatay zeka öneriyorum. Yatay zeka bizim kodlarımızda bulunan, tasavvufu da merkeze koyarak insanı yeniden özüne, insanı kamil olma yönüne neyle döndürebiliriz? Dikey boyutta yaradanın ilmini kavramak isteyen insan, ancak menzile yatayda çalışmalarla gider, dayanışmalarla gider.

 

Kollektif Aklı Merkez Alan Yaklaşım

Genel Başkanlık sorumludur. Sayın Genel Başkanımız gibi nazik insanlar bile otoriter yakklaşıma sahip olabiliyor. Genel Başkanlık yerine kolektif aklın, örgüt tabanından yukarıya doğru politik önermelerin ancak ilçelerde, ilçe sekreteri, illerde il sekreteri, Genel Merkez’de de Genel Sekreter tarafından kamuoyu ile paylaşılmasını istiyorum. Ben demeyen, senden başlayan ama sen, ben, o, biz, siz, onlar çok ve güzel işler hızlı bir biçimde başarabiliriz diyerek merkeze birleşik özneyi koyan bir yaklaşım, Genel Merkez’imiz için bir çalışma manşeti olsun.

 

Chp Tam Sol İleri

Kemalist bir ışıkla bu dünyanın bozulumaya uğradığını gören bir solcu olarak baktığımda ufuklardan bana sosyalizm el sallıyor. İlerici devrimler birbiriyle çelişmez. İlerici devrimler, birbirini tamamlar. Ne diyorum? Kemalizm asıl şimdi; CHP tam sol ileri.”

ANKA HABER AJANSI

Karahasan Kocaeli İl Kongresi’nde “Kemalizm asıl şimdi; CHP tam sol ileri” dedi.
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin