Advert
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Azerbaycan iki üst düzey Karabağlı Ermeni komutanı yakaladı

Azerbaycan iki üst düzey Karabağlı Ermeni komutanı yakaladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SOLMEDYA  – Rusya’nın resmi haber ajansı TASS’ın haberine göre Azerbaycan’ın 19 Eylül’deki askeri operasyonu sonrası yapılan ateşkesin ardından kendini fesheden Artsah Cumhuriyeti’nin eski Savunma Bakanı Levon Mnatsakanyan, Ermenistan sınırındaki bir kontrol noktasında gözaltına alındı. TASS’a göre, Mnatsakanyan 2015-2018 yılları arasında Artsakh Cumhuriyeti ordusunu yönetti.

Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisi ise bugün yaptığı açıklamada, Karabağlı Ermeni güçlerinin birinci komutan yardımcısı olan Davit Manukyan adlı bir başka eski komutanı da tutukladığını duyurdu. Anadolu Ajansı’nın haberine göre yapılan açıklamada 10 Kasım 2020’de Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan üçlü bildirinin “Ermenistan ordusunun Azerbaycan topraklarından çekilmesi” hükmüne rağmen Tümgeneral Manukyan’ın bölgede kalarak Karabağ Savunma Ordusu Komutanı Birinci Yardımcısı olarak görev yaptığının belirlendiği belirtildi.

Haberde “Organize bir grup tarafından tekrarlanan terörizm”, “ateşli silahların, bunların bileşenlerinin, mühimmatın, patlayıcıların ve cihazların yasa dışı edinimi, depolanması ve taşınması”, “yasayla öngörülmeyen silahlı gruplar ve birlikler oluşturmak” ve “Azerbaycan sınırını yasa dışı geçmek” suçlamalarıyla hakim karşısına çıkarılan Manukyan’ın tutuklandığı duyuruldu.

ARANAN LİSTESİNDE ‘BİRKAÇ YÜZ İSİM’ VAR

Azerbaycan’ askeri operasyonu sonrasında çeşitli suçlar işlediğini iddia ettiği kişilerin yer aldığı bir listedeki kişileri tutuklama ve yargılama operasyonuna başlamıştı. Azerbaycanlı yetkililer listede “birkaç yüz isim olduğunu” söylüyor. Çarşamba günü, Karabağ’daki Artsah Cumhuriyeti’nin eski lideri ve Devlet Bakanı Ruben Vardanyan’ı Ermenistan’a geçmeye çalışırken gözaltına almıştı. Vardanyan daha sonra “terörizmi finanse etmek” ve “geçen yıl Azerbaycan sınırını yasadışı yollardan geçmekle” suçlanarak tutuklanmıştı. Azerbaycan’ın geçen hafta Dağlık Karabağ’ı askeri operasyonla geri almasından bu yana yaklaşık 93 bin Ermeni bölgeden kaçarak Ermenistan’a geçmiş durumda. (DIŞ HABERLER)

Azerbaycan iki üst düzey Karabağlı Ermeni komutanı yakaladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin